Sosyal Medya

Güncel

Çavuşoğlu: Suriye anayasa komisyonu çalışmalarında önemli aşamaya geldik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Suriye anayasa komisyonu çalışmalarında önemli bir aşamaya geldik.' dedi.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Suriye anayasasını yazacak komisyonunun çalışmalarında önemli bir aÅŸamaya gelindiÄŸini belirtti.
 
ÇavuÅŸoÄŸlu, Ä°sviçre'nin Cenevre kentinde Astana süreci garantörleri Rusya ve Ä°ran'ın dışiÅŸleri bakanları ile yaptıkları toplantının ardından basına açıklama yaptı.
 
"Suriye anayasa komisyonu çalışmalarında önemli bir aÅŸamaya geldik." diyen ÇavuÅŸoÄŸlu, rejimin ve muhalefetin komisyon için önerdiÄŸi isimlerin yer aldığı listede anlaÅŸmazlık olmadığını belirtti.
 
Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, "Fakat sivil toplumla ilgili listede farklı görüÅŸler olabilir. Bu konuda garantör ülkeler olarak ve BM olarak birlikte çalışıyoruz." diye konuÅŸtu.
 
Bugünkü toplantıda isimler dışında anayasa komisyonunun usul kurallarını da görüÅŸtüklerini ifade eden ÇavuÅŸoÄŸlu, "Yani yüzde kaçla karar alması gerekiyor, hangi oranda, üçte iki çoÄŸunlukla mı veya daha yüksek çoÄŸunlukta mı, baÅŸkan olacak mı veya yardımcıları mı olacak, eÅŸ baÅŸkan mı olacak, buna benzer konuları ele aldık. Yani yavaÅŸ yavaÅŸ sona doÄŸru gidiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"ÇABALARIMIZI YOÄžUNLAÅžTIRARAK DEVAM ETTÄ°RECEĞİZ"
 
ÇavuÅŸoÄŸlu, üç garantör ülkenin komisyonun bir an önce kurulması için çabalarını yoÄŸunlaÅŸtıracağının altını çizerek, ÅŸunları kaydetti:
 
"Bu komisyonun ilk toplantısını da önümüzdeki yılın ilk ayında yapmasını öngörüyoruz. Astana garantörleri olarak kendi aramızda bu çabalarımızı yoÄŸunlaÅŸtırarak devam ettireceÄŸiz. Bugünkü toplantı Astana ve Soçi sürecinin Suriye'de siyasi çözüm için ne kadar önemli olduÄŸunun ve somut neticeler getirmeye baÅŸladığının da bir göstergesidir. O bakımdan bugünkü toplantı son derece verimli geçti. Bu toplantıların Suriye'nin geleceÄŸi için, siyasi çözüm için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Türkiye olarak, önemli bir aktör olarak biz katkılarımızı sürdürmeye devam edeceÄŸiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.