Sosyal Medya

Trump yüzünden 7 yaşındaki kız öldü

Sonunda bu da oldu! Başkan Trump’ın göçmen düşmanlığı nedeniyle 7 yaşındaki bir kız çocuğu göz göre göre ölüme itildi. Dünyada göçmenlere ve mazlumlara en insancıl davranan Başkan Erdoğan yönetimine eleştiriler getiren bu yabancı ve göçmen düşmanı yönetim acaba bu korkunç olaydan sonra biraz kendinden utanmaya başlayacak mı diye düşünmüştüm.



Hayır bu da olmuyor. Utanma duygularını kaybetmiÅŸ gibiler. DüÅŸünün kızın öldüÄŸü gün bile Trump sınıra bir duvar inÅŸası konusunda konuÅŸmayı sürdürebildi. Kızın ölümüyle sonuçlanan geliÅŸmeler ÅŸöyle oldu.

Biliyor olmalısınız. ÇeÅŸitli Güney Amerika devletlerinden kaçan mülteciler bir kervan ÅŸeklinde Amerika sınırına doÄŸru yürüyüÅŸe geçmiÅŸlerdi. AmaçlarıAmerika’ya iltica ÅŸansını denemekti. Sonunda sınıra vardılar ama sıcak havada çok zorlu bir yürüyüÅŸ oldu. Aralarında kadın ve çocukların sayısı hayli fazlaydı. Yorgun düÅŸen küçük bedenlerin çoÄŸunda aşırı susuz kalmaktan meydana gelen arızalar oluÅŸmuÅŸtu. Guatemalalı kız babasıyla sınırda Amerika içindeki mülteci merkezine götürülmek için bekletilmekteydi.Birden fenalaÅŸtı. Babasının yardım çaÄŸrılarına raÄŸmen Amerikan yetkililer duyarsızlıklarını sürdürdüler. Hemen oraya bir ambulans çağırıp yardım etmek yerine kızı 95 mil ötedeki mülteci merkezine götürecek otobüsü beklettiler.

Claudia Maquin, ABD sınırında hayatını kaybeden kızı Jakelin Amei Rosmery Caal Maquin fotoÄŸrafını gazetecilere gösterdi.

Claudia Maquin, ABD sınırında hayatını kaybeden kızı Jakelin Amei Rosmery Caal Maquin fotoÄŸrafını gazetecilere gösterdi.

UTANMA DUYGUSU YOK GÄ°BÄ°

Sonunda insana dünyanın en güçlü ülkesinde olması imkansız gibi gelen ÅŸey de oldu. Onca imkanın arasında zavallı kız hayata veda etti. Trump biraz utanacağına ölüm haberi geldikten hemen sonra sınıra bir duvar çekmenin gerektiÄŸini anlatan Tweet'ler attı. Bu ülkenin yakın tarihini çok iyi bilirim. Bu olay bence bir Amerikan mitinin çöküÅŸü anlamına geliyor. Hani o özgürlükler, demokrasi, hukuk ülkesi, göçmenlerin kurduÄŸu Amerika söylemleri vardı ya bakalım bu cinayetten sonra bu nasıl tekrarlanabilecek. 

BU BÄ°R ÇÖKÜÅž

Fakat çağımızda kültürün çöküÅŸü ile birlikte utanma duygusu da çökmüÅŸ durumda. Amerika ile karşılaÅŸtırıldığında hayli fakir sayılabilecek Türkiye dışardaki yüzlerce mazlum insana yardım ediyor, milyonlarca mülteciye bakıyor, zora düÅŸen insanlara yardımlarını sürdürüyor. Burada ise kendi yaptıklarına bakmadan bu asil ülke Türkiye’ye dil uzatanlar hala daha çıkabiliyor. EÄŸer bir medeniyetler savaşından söz edeceksek Türkiye bu savaşı çoktan kazanmış durumda.

Serdar Turgut - Haber Türk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.