Sosyal Medya

Güncel

Ahmet Hakan canlı yayında CHP adaylarını açıkladı

Gazeteci Ahmet Hakan'ın, CHP kulislerinden aldığı bilgiye göre, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına Mansur Yavaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına Mustafa Bozbey, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına ise Muhittin Böcek aday gösterilecek.



Gazeteci Ahmet Hakan, CHP'nin 4 büyükÅŸehir belediye baÅŸkan adayının isimlerini canlı yayında açıkladı. Hakan'ın CHP kulislerinden aldığı bilgiye göre; Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi BaÅŸkanlığına Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi BaÅŸkanlığına Mansur YavaÅŸ, Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi BaÅŸkanlığına Mustafa Bozbey, Antalya BüyükÅŸehir Belediyesi BaÅŸkanlığına ise Muhittin Böcek aday gösterilecek.

YARIN 4 BÜYÜKÅžEHÄ°R BELEDÄ°YE BAÅžKAN ADAYI AÇIKLANACAK

Ahmet Hakan, Tarafsız Bölge programında CHP kulislerinden alınan bilgiyi aktardı. Buna göre CHP Parti Meclisi'nde yarın 4 büyükÅŸehir belediye baÅŸkan adayı açıklanacak.

"BU 4 Ä°SÄ°M KESÄ°NLEÅžMÄ°Åž DURUMDA"

Ahmet Hakan, "Bu 4 isim kesinleÅŸmiÅŸ durumda. CHP kulislerinden aldığımız bilgilere göre yarın PM'de bu isimler belediye baÅŸkan adayı olarak açıklanacak." dedi.

EKREM Ä°MAMOÄžLU KÄ°MDÄ°R?

Ekrem Ä°mamoÄŸlu, 1970te Trabzon'da doÄŸdu. Trabzon Lisesi'nden sonra Ä°stanbul Üniversitesi Ä°ngilizce Ä°ÅŸletme Bölümü'nden mezun olarak yine Ä°stanbul Üniversitesi'nde Ä°nsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eÄŸitimi aldı. 1992de inÅŸaat ve taahhüt iÅŸleri yapan aile ÅŸirketinde iÅŸ hayatına baÅŸladı. Bu ÅŸirkette Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı.

ekrem

Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü'nde yöneticilik yaptı. 2009'da CHP Beylikdüzü Ä°lçe BaÅŸkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye BaÅŸkanı seçildi. Beylikdüzü'nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan Ä°mamoÄŸlu, birçok sivil toplum kuruluÅŸuna üyedir. Evli ve 3 çocuk babası olan Ä°mamoÄŸlu, 1991'den bu yana Beylikdüzü'nde yaşıyor.

MANSUR YAVAÅž KÄ°MDÄ°R?

Mansur Yavaş 23 Mayıs 1955 Beypazarı'nda doğmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi Ankara büyükÅŸehir belediye baÅŸkan adayı, eski Beypazarı belediye baÅŸkanı ve avukat. Ä°lk, orta ve lise öÄŸrenimini Beypazarı'nda gördü. 1979 yılında Ä°stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak öÄŸrenimine devam etti.

1983 yılında fakülteden mezun olan Mansur YavaÅŸ, askeri savcı olarak tamamladığı askerlik sonrası Beypazarı'nda 13 yıl süresince serbest avukatlık yaptı. Siyasete olan ilgisi gençlik yıllarında baÅŸlayan YavaÅŸ, 1989-1994 yıllarında Belediye Meclis üyesi, 1994 yılında MHP'den Beypazarı Belediye BaÅŸkan adayı oldu fakat seçilemedi.

mansur

18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP'den aday olup %51 oy oranıyla 8,500 oy alarak Beypazarı Belediye BaÅŸkanı oldu. Tarihî Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla "2001 Yılının En Ä°yi Yerel Yöneticisi", Türk Dil Kurumu tarafından Türkçenin korunması nedeniyle verilen onur ödülü, doÄŸa savaÅŸçılarının "Çevre Ödülü" gibi ödülleri aldı. 24 Eylül 2004 tarihinde TÜSÄ°AV tarafından "Yılın Belediye BaÅŸkanı" seçildi.

18 Nisan 2004 seçimlerinde %55 oy oranı ve 11 bin oy alarak yeniden Belediye BaÅŸkanı seçilen Mansur YavaÅŸ, 29 Mart 2009 tarihinde yapılmış olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı için aday oldu.

Ancak %27 oy alarak rakipleri Ä°brahim Melih Gökçek ve Murat Karayalçın'ın ardından üçüncü sırada seçimi tamamladı. Partisi MHP tarafından tekrar aday gösterilmemesi nedeniyle CHP'ye katılması gündeme geldi.

21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliÄŸi kabul edildi. Ardından 2014 yerel seçimleri'nde Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Aday Adayı ve parti meclisi toplantısında da aday oldu.

2014 yerel seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi'den Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığına aday oldu.Seçimi çok az farkla kaybetmiÅŸtir. 2016 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'den istifa etmiÅŸtir.

MUHÄ°TTÄ°N BÖCEK KÄ°MDÄ°R?

Muhittin Böcek 1962 yılında Konyaaltı'nın Uncalı Mahallesi'nde doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise eÄŸitimini Antalya'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Halkla Ä°liÅŸkiler ve Anadolu Üniversitesi Ä°ktisat Bölümlerini bitirerek Ahmet Yesevi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans Programına devam etmektedir.

muhittin

Siyaset hayatı süresince 4 dönem Akdeniz Belediyeler BirliÄŸi BaÅŸkanlığı görevinde bulunan Muhittin BÖCEK aynı zamanda Batı Antalya Turizm Koruma ve GeliÅŸim Bölgesi Altyapı Hizmet BirliÄŸi (BATAB) BaÅŸkanlığı, Konyaaltı Turizm ve EÄŸitim GeliÅŸtirme Vakfı (KONTEV) Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığı ve Konyaaltı Kent Konseyi BaÅŸkanlığı görevlerine de devam etmektedir.

Evli ve bir çocuk babası olan Muhittin BÖCEK, doÄŸduÄŸundan bu yana Konyaaltı'nda oturuyor ve Konyaaltı'nı çok iyi tanıyor.

MUSTAFA BOZBEY KÄ°MDÄ°R?

1962 yılında Bursa, Nilüfer ilçesi, Özlüce Mahallesi'nde doÄŸdu.

EÄŸitim Durumu

Ä°lkokulu Özlüce Ä°lkokulu'nda, Orta ve Lise öÄŸrenimini Bursa Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladı. Yüksek ÖÄŸrenimini 1980 yılında girdiÄŸi Anadolu Üniversitesi'nde gördü.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi-Ä°nÅŸaat MühendisliÄŸi Bölümünü 1984 yılında baÅŸarıyla bitirdi. Aynı okulda yüksek lisans öÄŸrenimini yaparak "Ä°nÅŸaat Yüksek Mühendisi" olarak mezun oldu.

BOZBEY

Mesleki Kariyeri

1986 yılında projecilik ile baÅŸladığı meslek hayatına, daha sonra mesleÄŸiyle ilgili taahhüt iÅŸleri yaparak devam etti.

1989 yılında Bozbey Ä°nÅŸaat Sanayi ve Ticaret Limited Åžirketi'ni kurdu.Nilüfer bölgesinde ve Mudanya'da pek çok toplu konut projesini hayata geçirdi.

1996 yılında Bozbey Ä°nÅŸaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Åžirketi'ne dönüÅŸen ÅŸirketteki görevi ve yetkilerini 18 Nisan 1999 seçimlerinin ardından devretti.

Politik Yaşamı

18 Nisan 1999 seçimlerinde DSP'nin Nilüfer Belediye BaÅŸkan adayı olarak girdiÄŸi seçimden zaferle çıkarak, Nilüfer'in üçüncü belediye baÅŸkanı oldu. Yeni yapılanan Nilüfer'e çaÄŸdaÅŸ bir kentleÅŸme vizyonu kazandıran Bozbey, 5 yıllık baÅŸarılı bir çalışma döneminin ardından, 28 Mart 2004 seçimlerinde bir kez daha Nilüfer Belediye BaÅŸkanlığı'na aday oldu. Seçim yarışına bu kez CHP'den giren ve baÅŸarılı çalışmalarıyla halkın takdirini kazanan Bozbey, bu takdirin sandığa yansıması sonucu bir "ilk"e imza atarak, Bursa'nın siyaset tarihinde merkez ilçelerde iki dönem üst üste seçim kazanan ilk ve tek belediye baÅŸkanı oldu.Bozbey, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise yine bir ilki gerçekleÅŸtirerek Bursa'da üç dönem üst üste seçim kazanan ilk baÅŸkan oldu.

Seçim yarışına yine CHP'nin adayı olarak giren Bozbey, Nilüfer'e kimlik kazandıran 10 yıllık çalışmalarının ardından, halkın takdiriyle seçimi bir kez daha açık farkla kazandı. BaÅŸarılar ve ödüllerle dolu geçen bir 5 yılın daha ardından Bozbey, 30 Mart 2014 seçimlerinde bir kez daha CHP'den Nilüfer Belediye BaÅŸkanlığı'na aday oldu. 15 yıl boyunca hayata geçirilmiÅŸ baÅŸarılı çalışma ve uygulamalar ile Türkiye'ye hatta dünyaya örnek olan bir kent yaratılmasını saÄŸlayan Bozbey, bir kez daha halkın takdiriyle seçimi açık farkla kazandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.