Sosyal Medya

Güncel

Abdullah Gül yeni parti kuracak iddiası: 55 milletvekili, eski bakan ve vekiller var

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için yeni parti iddiası. Gül'ün 4 ay içinde yeni parti kuracağı ve çeşitli partilerdeki 55 milletvekilini bir araya getireceği belirtildi.



  1. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül’ün, aralarında eski bakan ve milletvekillerinin de bulunduÄŸu bir ekiple yeni parti kurma hazırlığında olduÄŸu ve dört ay içinde çeÅŸitli partilerden ayrılacak veya ayrılmaya ikna edilecek 55 milletvekiline liderlik yapacağı iddia edildi.

AK Parti’nin kurucu kadrosunda yer alan Gül, birkaç gün önce de eski Bakan Ömer Dinçer’in babasının cenazesine katılmıştı.

AHMET DAVUTOÄžLU VE ALÄ° BABACAN...

Cenaze namazı sırasında, mevcut AK Parti yönetimi ile mesafeli olan eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ve eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın 11. CumhurbaÅŸkanı’nın yakınında durup onunla birlikte saf tuttuÄŸu; mevcut AK Parti yönetiminden Genel BaÅŸkan Yardımcısı Lütfi Elvan ile eski bakanlar Ä°smet Yılmaz ve Nihat Ergün'ün ise Gül ve çevresindekilerden uzakta, yan yana durduÄŸu görülmüÅŸtü.

Milliyet’ten Talat Atilla ise pazar günkü "Gül ‘Beni partiye almıyorlar!’ dip dalgasıyla 55 vekili iÅŸaretledi!" baÅŸlıklı köÅŸe yazısında Abdullah Gül'ün yeni parti kuracağını iddia etmiÅŸti.

Talat, Gül'n 4 ay içerisinde bir medya patronu ve iki STK baÅŸkanının desteÄŸiyle çeÅŸitli partilerdeki 55 milletvekilini bir araya getireceÄŸini ve liderlik edeceÄŸini yazdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.