Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'ye art arda operasyon: Çok sayıda gözaltı var

FETÖ soruşturmaları kapsamında Kara Kuvvetleri ve jandarmada 35'i muvazzaf 64, 14 il ile KKTC'de aralarında muvazzafların da bulunduğu 27, Çanakkale'de de 20 olmak üzere toplam 111 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.



Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruÅŸturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığından 35'i muvazzaf 55 astsubay ile örgütün 9 "sivil mahrem imamı" hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.
 
Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı personelinden örgütün "mahrem imamları" ile ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleÅŸtikleri, örgütle irtibatlı oldukları belirlenen 35, daha önceki operasyonlarda etkin piÅŸmanlıktan yararlananların ifade ve teÅŸhisleriyle örgütle irtibatları tespit edilen Jandarma Genel Komutanlığında görevli 20 astsubay ve örgütün 9 "sivil mahrem imamı" hakkında gözaltı kararı verildi.
 
Åžüphelilerin gözaltı iÅŸlemleri Ankara Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžubesince yürütülüyor.
 
Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli ÅŸüphelilerin 30'unun, jandarma personelinin ise 15'inin gözaltına alındığı öÄŸrenildi. 
 
14 Ä°L VE KKTC'DE OPERASYON
 
Alınan bilgiye göre, Balıkesir Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca ankesörlü telefon üzerinden periyodik aralıklarla görüÅŸme yaptıkları belirlenen 27 ÅŸüpheli hakkında yakalama kararı verildi.
 
Harekete geçen Balıkesir Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžubesi ekipleri, çoÄŸunluÄŸu Kara Kuvvetleri Komutanlığında deÄŸiÅŸik rütbelerde halen görevde bulunan ÅŸüphelilerin yakalanması için Edirne, Kırklareli, TekirdaÄŸ, Ä°stanbul, Kocaeli, Ä°zmir, Denizli, Kırıkkale, Çankırı, Adana, MuÅŸ, Diyarbakır, Gaziantep, Batman olmak üzere 14 il ile KKTC'de eÅŸ zamanlı operasyon baÅŸlattı.
 
ÇANAKKALE'DE DE DÜÄžMEYE BASILDI
 
Çanakkale Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca FETÖ'nün Kara Kuvvetlerindeki "kripto mahrem yapılanması"nın ortaya çıkarılmasına yönelik yürütülen soruÅŸturma çerçevesinde, ankesörlü telefonlardan ardışık aramayla görüÅŸtükleri belirlenen 20 ÅŸüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
 
Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžubesi ekipleri, aralarında muvazzafların da bulunduÄŸu ÅŸüphelilerin yakalanması için çalışma baÅŸlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.