Sosyal Medya

Güncel

AB Türkiye'nin harekat hazırlığından rahatsız oldu

Türkiye'nin Fırat'ın Doğusu'ndaki PKK/YPG'li teröristlere yönelik harekat hazırlığını duyurmasının ardından AB'den açıklama geldi.



Türkiye'nin, Fırat'ın DoÄŸusu'nu iÅŸgal altında tutan PKK/YPG'li teröristlere yönelik harekat hazırlığı AB'yi endiÅŸelendirdi.

Avrupa BirliÄŸi (AB) Dış Ä°liÅŸkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye tarafından Suriye'nin kuzeydoÄŸusuna yapılacak olası askeri operasyonun "endiÅŸe kaynağı” olduÄŸunu belirtti.

Mogherini, yazılı olarak yaptığı açıklamada, Türkiye'yi AB'nin önemli bir ortağı ve Suriye krizi nedeniyle bölgede "kritik düzeyde önemli bir aktör” olarak tanımladı. Mogherini, AB ile Türkiye'nin ortak amacının Suriye ve bölgede ÅŸiddeti durdurmak, terörü yenmek ve istikrarı saÄŸlamak olduÄŸunu aktardı. Mogherini açıklamasında Türk makamlarından DEAÅž'a karşı ABD öncülüÄŸünde kurulan uluslararası koalisyonun çabalarını baltalayacak "tek taraflı bir eylemden sakınması” konusunda beklentilerinin olduÄŸunu ifade etti.  DEAÅž'a karşı savaşın sonlarına yaklaşıldığını savunan Mogherini, bu örgütün yenilmesinin 2011'den beri devam eden Suriye krizine sürdürülebilir bir çözüm bulunması için vazgeçilemez bir hedef olduÄŸunu belirtti.

Menbiç'teki yol haritasına vurgu

"Bu kapsamda Türkiye ile Menbiç arasındaki yol haritasının ivedilikle uygulanması çok önemli” diye Mogherini, Suriye'nin kuzeyinde her kesimce kabul edilebilir bir sonucun Türkiye'nin güvenlik endiÅŸelerini kapsarken, DEAÅž'a karşı yürütülen operasyonların sekteye uÄŸratılmaması gerektiÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.