Sosyal Medya

Güncel

Ulaştırma Bakanı Turhan'dan Ankara'daki tren kazasıyla ilgili açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, 9 kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki tren kazasının sebebine ilişkin incelemelerin çok yönlü devam ettiğini belirterek, sonuçlarını en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacaklarını ve müsebbipleri hakkında gerekenlerin yapılacağını söyledi.



UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara'daki tren kazasıyla ilgili olarak "Ä°ncelemeler çok yönlü devam ediyor. Sonuçlarını en kısa sürede kamuoyuyla paylaÅŸacağız. Elbette müsebbipler hakkında gerekenler yapılacak." dedi.

Bakanlığının bütçesi üzerinde söz alan UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, PerÅŸembe sabahı Ankara'da yaÅŸanan elim tren kazasında hayatını kaybeden vatandaÅŸlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete baÅŸsaÄŸlığı, yaralılara acil ÅŸifalar diledi.

Mecliste bu kazayla ilgili yoÄŸun bir müzakere yaÅŸandığını dile getiren Bakan Turhan, bu deÄŸerlendirmeleri ve insani hassasiyeti çok kıymetli bulduÄŸunu ve dikkatle takip ettiÄŸini bildirdi. 

Turhan, "Odaklandığımız nokta insan hayatı ve güvenliÄŸidir. Bu çerçevede kazanın sebebine iliÅŸkin incelemeler çok yönlü olarak devam ediyor. Sonuçlarını en kısa sürede kamuoyuyla paylaÅŸacağız. Elbette müsebbipler hakkında gereken yapılacaktır." diye konuÅŸtu.

Önceki gün Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Yenimahalle ilçesine baÄŸlı Çiftlik'te bulunan MarÅŸandiz istasyonunda meydana gelen tran kazasında 9 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, 84 kiÅŸi de yaralanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.