Sosyal Medya

Güncel

Ürdün Avustralya'nın Kudüs kararını kınadı

Ürdün, Avustralya Başbakanı Morrison'ın, Batı Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi.



Ürdün, Avustralya BaÅŸbakanı Scott Morrison'ın, Batı Kudüs'ü Ä°srail'in baÅŸkenti olarak tanıma kararını kınadı.

Ürdün DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Avustralya BaÅŸbakanı Scott Morrison'ın, Batı Kudüs'ü Ä°srail'in baÅŸkenti olarak tanıma kararı kınanarak, bunun uluslararası hukuku ve uluslararası meÅŸru kararları ihlal ettiÄŸi belirtildi.

Avustralya'nın bu kararının, açıkça Ä°srail ile bu ülkenin gerginliÄŸi körüklemek, iÅŸgali derinleÅŸtirmek ve kapsamlı barışı yok etmek isteyen politikasından yana olduÄŸu kaydedildi.

Avustralya BaÅŸbakanı Morrison, bugün yaptığı açıklamada, Avustralya hükümetinin Batı Kudüs'ü Ä°srail'in baÅŸkenti olarak tanıyacağını, öte yandan büyükelçiliÄŸini Ä°srail-Filistin barış anlaÅŸması saÄŸlanana kadar buraya taşımayacağını duyurmuÅŸtu.

Morrison, Batı Kudüs'te bir ticaret ve savunma ofisi kuracaklarını ve büyükelçilik için uygun bir mekan arayışına gireceklerini ifade etmiÅŸti.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, 2017'de ülkesinin Tel Aviv BüyükelçiliÄŸini Kudüs'e taşıma kararı almıştı. Karar birçok ülkede protestolarla karşılanırken, Filistin'de düzenlenen gösterilerde Ä°srail çok sayıda Filistinliyi öldürmüÅŸtü.

Washington yönetiminin ardından Guatemala ve Paraguay, büyükelçiliklerini Kudüs'e taşımayı kararlaÅŸtırmış ancak Paraguay'da hükümet deÄŸiÅŸikliÄŸi üzerine karardan dönülmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.