Sosyal Medya

Güncel

Eski avukatı: Amerikanlar ve dünya Trump'ın söylediklerine inanmıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, "Ortada herkesin bildiği bir gerçek var: Amerikanlar ve dünya halkı, onun (Trump'ın) söylediklerine inanmıyor. Gerçeği söylemiyor. Onun kirli işlerinin sorumluluğunu almak zorunda kalmam çok üzücü." açıklamasında bulundu.



Cohen, New York'ta çarÅŸamba günü görülen ceza duruÅŸmasında, "baÅŸkanlık seçimlerini etkilemeye çalışmak" da dahil çeÅŸitli federal suçlardan 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından ilk kez Amerikan ABD News kanalına konuÅŸtu.
 
ABD'de 2016'da yapılan baÅŸkanlık seçimleri öncesi Trump'la iliÅŸkileri olduÄŸu iddia edilen Karen McDougan ve Stormy Daniels adlı kadınlara susmaları için "yasa dışı para ödemesini" Trump'ın istediÄŸini söyleyen Cohen, "Trump bu konunun (kadınlarla iliÅŸkisi) seçimleri nasıl etkileyeceÄŸi konusunda endiÅŸeliydi. Tabii ki de ödemeleri yapmamın yanlış olduÄŸunu biliyordu. Bu ödemelerin amacı Trump'a ve seçim kampanyasına yardım etmekti." dedi.
 
Cohen, "Yanlış yaptığımı biliyordum. ÇarÅŸamba günü de tüm dünyanın önüne çıktım ve suçumu kabul ettim." ifadelerini kullandı. 
 
"HÄ°Ç BÄ°R ÅžEKÄ°LDE SADAKATÄ° HAK ETMEYEN BÄ°RÄ°NE SADAKAT GÖSTERDÄ°M"
 
 BaÅŸkan Trump'a "körü körüne" baÄŸlı olduÄŸu için kendine kızdığını belirten Cohen, "Gerçekten hiçbir ÅŸekilde sadakati hak etmeyen birine (Trump) sadakat gösterdim." diye konuÅŸtu.
 
Cohen, Trump'ın dün kendisi hakkında yaptığı "(Cohen'in) Bu suçlamaları kabul etmesinin tek nedeni, BaÅŸkanı utandırmak ve hapis cezasında indirim almaktı, onu da gerçekleÅŸtirdi.” yorumuna iliÅŸkin, "Bu kesinlikle doÄŸru deÄŸil. Hiçbir koÅŸul altında Trump'ı utandırmak istemedim." yorumunda bulundu. 
 
Trump'ın "Michael Cohen'e yasayı delmesi için asla talimat vermedim. O bir avukattı ve yasaları bilmesi gerekiyordu." ifadelerine iliÅŸkin de Cohen, "Ortada herkesin bildiÄŸi bir gerçek var: Amerikanlar ve dünya halkı, onun (Trump'ın) söylediklerine inanmıyor. GerçeÄŸi söylemiyor. Onun kirli iÅŸlerinin sorumluluÄŸunu almak zorunda kalmam çok üzücü." ifadesini kullandı.
 
"ARTIK YALAN SÖYLEMEKTEN BIKTIM"
 
Cohen, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in yürüttüÄŸü Rusya soruÅŸturmasına saygı duyduÄŸu için bu konu hakkında yorum yapmayacağını belirterek, Trump'ın, Rusya soruÅŸturması hakkında doÄŸruyu söylediÄŸine inanmadığını vurguladı.
 
Hakkındaki "Kongre'ye yalan söyleme" suçlamasını kabul eden Cohen, "Artık yalan söylemekten bıktım. BaÅŸkan Trump'a sadık olmaktan bıktım. Benim ilk baÄŸlılığım artık karıma, kızıma, oÄŸluma ve bu ülkeye." dedi.
 
"TURMP BEYAZ SARAY'IN SÄ°TEMÄ°NÄ° ANLAMIYOR"
 
Cohen, Trump'ın Beyaz Saray'daki hareketlerini de gözlemlediÄŸini belirterek, ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu: 
 
"(Trump) Farklı bir kiÅŸilik. Ä°ÅŸinin ağırlığının, düÅŸündüÄŸünden çok daha ağır olduÄŸu görüÅŸündeyim. Orası (Beyaz Saray) Trump'ın emirler savurduÄŸu ve insanların körü körüne istediklerini yerine getirdiÄŸi Trump kuruluÅŸları gibi deÄŸil. Orasının bir sistemi var. (Trump) Sistemi anlamıyor. Bu ülkenin daha önce hiç görülmediÄŸi kadar bölündüÄŸünü görmek üzücü. Aldığım ceza ve savcıyla yaptığım iÅŸ birliÄŸinin sonuçlarından umduÄŸum bir ÅŸey de bu ülkenin tekrar bir araya gelmesine yardım eden biri olarak hatırlanmak."
 
Cohen, "Onun (Trump'ın) hikayesindeki kötü adam ben olmayacağım." ifadelerini kullandı. 
 
HAKKINDAKÄ° SUÇLAMALARI KABUL ETMÄ°ÅžTÄ°
 
Cohen, Trump'la iliÅŸkileri olduÄŸu iddia edilen iki kadına susmaları için "yasa dışı para ödemek", seçim kampanya finansman kurallarını ihlal etmek, banka dolandırıcılığı yapmak ve Moskova'daki bir emlak projesi için Trump'a aracılık etmek gibi konularda federal yetkililere yalan söylemekle suçlanmıştı.
 
Hakkındaki federal suçlamaları aÄŸustos ayında kabul eden ve sonraki aylarda Mueller'ın ekibiyle 7 kez bir araya gelerek yetkililere ifade veren Cohen, çarÅŸamba günü 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 
 
Cohen'in, 6 Mart'ta cezaevine girmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.