Sosyal Medya

Güncel

Deniz Baykal: Genel merkez adaylar konusunda cesur olsun

CHP’nin önceki Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin yerel seçimde aday belirleme sürecine ilişkin düşüncelerini açıkladı. Öte yandan bir süredir tedavi gören Baykal'ın yılbaşında taburcu olabileceği belirtildi.



Yerel seçim öncesi düÅŸüncelerini paylayaÅŸan Deniz Baykal, “Genel merkezimizin cesurca aday belirlemesi gerekiyor. Daha önce ÅŸöyle konuÅŸmuÅŸ, daha önce ÅŸuraya imza vermiÅŸ diye bakmadan, nerede kiminle kazanılacaksa onu aday göstermeli. Bu, ezber bozar. Parti içinde kireçlenmeleri önler. Parti içinde iç barışı güçlendirir” ifadelerini kullandı.

YILBAÅžINDA TABURCU OLABÄ°LÄ°R

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon EÄŸitim AraÅŸtırma Hastanesi’nde tedavisi süren Baykal’ın yılbaşında taburcu olabileceÄŸi deÄŸerlendiriliyor.

Türkiye’deki ve dünyadaki geliÅŸmeleri dikkatle izleyen Baykal’ın dile getirdiÄŸi düÅŸünceler ÅŸöyle:

'GENEL MERKEZ CESUR OLSUN'

Partimizin içinde çok yönlü tartışmaların, zaman zaman saflaÅŸmaların yaÅŸandığı bir dönem geçirdik. 31 Mart’taki yerel seçimler bu yıpratıcı sürecin zararlarını ortadan kaldırmak için ciddi bir fırsat. Genel merkezimizin cesurca aday belirlemesi gerekiyor. Daha önce ÅŸöyle konuÅŸmuÅŸ, daha önce ÅŸuraya imza vermiÅŸ diye bakmadan, nerede kiminle kazanılacaksa onu aday göstermeli. Bu, ezber bozar. Parti içinde kireçlenmeleri önler. Parti içinde iç barışı güçlendirir.

'TAVAN TABANDAN KAÇAMAZ'

CHP gibi bir partide genel merkezin kendi tabanından uzaklaÅŸması büyük sakıncalar doÄŸurur. Bundan kaçamazsınız, er ya da geç yüz yüze gelirsiniz. Genel merkez özgüveni yüksek bir biçimde tabanla buluÅŸabilmeli. Bunun tersini yaparak alınacak bir yol yoktur.

'HERKESİ HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEK GEREKİR'

Kimi çocuklarda zaman zaman psikoljik tedavisi gereken olumsuzluklar olur. Mesela kardeÅŸ der ki; ‘Sen zaten bizim evin öz evladı deÄŸilsin. Annem seni kapıcının karısından almış.’ KardeÅŸ buna inanmaya baÅŸlar. Zaten benim istediklerimi yapmıyorlar, demek ki bu yüzden demeye baÅŸlar. O çocuÄŸa evin öz evladı olduÄŸunu gösterecek adımlar atmak gerekir. Partiye aidiyet de böyle bir ÅŸeydir. Bu partiye emek vermiÅŸ, partiyle bütünleÅŸmiÅŸ herkesi, genel merkeze yakınmış uzakmış diye bakmadan hak ettiÄŸi yere getirmek gerekir. Adayları bu bakışla belirlemek gerekir.

'BU MÄ°RASA SAHÄ°P ÇIIKMAMIZ GEREK'

Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel ilkeleri yüz yıldır canlılığını, evrenselliÄŸini koruyor. Hangisi eskidi; laiklik mi, ulus kavramı mı? Hiçbiri. Bugün bu ilkelerin yerine konacak baÅŸka güçlü argüman yok. Etnisitenin ve mezhepçiliÄŸin ülkeleri nerelere götürdüÄŸünü yaÅŸayarak görüyoruz. Bu mirasa sahip çıkmamız lazım.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.