Sosyal Medya

Güncel

Ahmet Taşgetiren / Gülen ve Özel Harp Dairesi

Ahmet TaÅŸgetiren - Karar



Bazı zamanlar olur ki medya adına ne verseniz insanlar nazik ifadeyle satın alır. Daha argosu “yer.”
 
Zamanın kısa tarihinde Ergenekon'da gerçekler yanında neler yedirildi.
 
Öyle dönemlerde “Yahu bu biraz kekre galiba” demek bile cesaret meselesi haline gelir.
 
Eski Genelkurmay Ä°stihbarat Dairesi BaÅŸkanı, bir ara Ä°ÅŸçi Partili-Aydınlıkçı Ä°smail Hakkı Pekin, önce bir TV kanalında ardından Milliyet'te Tunca Bengin'e “Fethullah, Özel Harp Dairesi elemanıydı” deyivermiÅŸ. Bu iddiaya Åževket Eygi'nin ismini de ilave etmiÅŸ. Ä°ddiaya göre bu iki isim 1959'da Özel Harp Dairesi'ne alınmış. Ä°fadeleri ÅŸunlar:
 
“Evet. Özel Harp Dairesi’ne baÄŸlı Seferberlik Tetkik Kurulu’nun elemanıydı. Eleman muvazzaf subay gibi daimi görevli deÄŸil. Bunlar ismen kaydedilmiÅŸ gerektiÄŸinde kullanılmak üzere adamlar. Yerleri, hareket tarzları belli ve bütün bunlara birtakım kolaylıklar saÄŸlanmış, birtakım haklar tanımışlar. Siyasiyse desteklenmiÅŸ, tüccarsa ihalede, kredi verilmede kolaylık saÄŸlanmış ya da kanaat önderiyse bunların faaliyetlerine müsaade edilmiÅŸ falan gibi. Hatta 1980 yılında Ä°zmir’de Sıkıyönetim Komutanı amiral Fetullah Gülen’i tutukluyor fakat daha sonra serbest bırakıyor.”
 
“Nasıl serbest bırakılıyor?
 
“Fetullah Gülen’i bıraktırmak için önce Deniz Kuvvetleri Komutanı arıyor sonra Kara Kuvvetleri Komutanı telefon ediyor. En son Kenan PaÅŸa’nın telefonundan sonra serbest bırakılıyor.” (10 Aralık 2018)
 
***
 
Alın bakalım, yer misiniz yemez misiniz?
 
Gülen hakkında olumsuz ne verilse yenilecek süreçleri yaşıyoruz. O ve ekipleri de böyle bir zemine malzeme taşıyor.
 
Yalnız, böyle bir haber gündeme gelince sorulacak sorular çıkıyor ortaya.
 
Malum bir “Derin Devlet” vakıamız vardır.
 
Devleti ve ülkenin bekasını, seçilmiÅŸlerden bile çok düÅŸündüÄŸü ve ülkenin bekası tehlikeye düÅŸüyorsa, seçilmiÅŸleri bile aÅŸarak harekete geçebileceÄŸi farz edilen bir yapı.
 
Özel Harp Dairesi ya da Seferberlik Tetkik Kurulu da, ülke iÅŸgale uÄŸradığında milis direniÅŸini hazırlayacak olan, belli ki Derin Devlet'le iletiÅŸim halinde çalışacak bir yapıyı oluÅŸturuyor. Bu yapının gerektiÄŸinde kullanacağı silah ve mühimmata sahip olduÄŸu da, kamuoyuna yansıyan bilgiler arasındadır. Genelkurmay böyle bir yapıyı kabul eder-etmez bir konumda tuttu bugüne kadar kendini.
 
Bugüne kadar bu iÅŸi bilebileceÄŸini düÅŸündüÄŸüm pek çok insana sordum Derin Devlet'i.
 
“Varlığı”na inanmamak bir tür saflık gibi göründü. “Bunca ÅŸey var, iktidarların boyunu aÅŸan, nasıl inanmazsın, bunu kimler yapıyor, ya da iktidarlar buna nasıl müdahale etmiyor?” cümleleri de peÅŸinden geldi. Ancak varlığından haberdar olabilecek olanlar da  devlet hayatı içinde yılları geçmesine raÄŸmen buna tanık olmadıklarını ifade ettiler.
 
Bazen sordum:
 
Özal BaÅŸbakanlık, CumhurbaÅŸkanlığı yaptı. “Ä°lk Sivil cumhurbaÅŸkanımız” dedik.
 
Erbakan BaÅŸbakanlık yaptı. Derin Devleti en çok onun merak etmesi lazım.
 
Abdullah Gül BaÅŸbakanlık, CumhurbaÅŸkanlığı yaptı.
 
Ahmet Davutoğlu Başbakanlık yaptı.
 
Ve Tayyip ErdoÄŸan. 16 yıldan bu yana BaÅŸbakan, CumhurbaÅŸkanı ve tabii “BaÅŸkan” olarak siyasetin merkezinde.
 
Soru ÅŸu: Bütün bu insanlar nasıl bir devlete ve derin devlete tanıklık ettiler? 
 
Mesela CumhurbaÅŸkanı-BaÅŸkan ErdoÄŸan döneminde bir “Derin devlet” var mı? Nerede, ne yapıyor bu yapı? Varsa bu yapı, seçilmiÅŸ iradenin kontrolünde mi, bir istiÅŸare organı mı, bir icra gücü var mı, örtülü operasyon gücü söz konusu mu, MÄ°T'ten ayrı bir yapı mı? TSK içinde mi, dışında mı? Seferberlik Tetkik Kurulu ile ilgisi söz konusu mu? 15 Temmuz'un neresindedir bu yapı?
 
Ya Gülen? Ya diÄŸer isim ya da isimler?
 
Ne zaman kesildi iliÅŸkisi Gülen'in bu yapıyla ya da kesildi mi?
 
Mesela ÅŸu anda ülkeyi yönetenler Gülen'in bu iliÅŸkisine ne zaman vakıf oldular?
 
Bir de böyle bir bilginin, mesela Gülen'e baÄŸlı kiÅŸiler için anlamı nedir? Bu kiÅŸiler nasıl bir baÄŸlılık duygusu içinde iliÅŸkilerini korurlar?
 
GörüldüÄŸü gibi, soru içinde soru var. Öyle yalın biçimde “Gülen Özel Harp elemanıydı” deyip iÅŸin içinden çıkmak mümkün deÄŸil. Hele “Bugün kimler var bu yapının içinde?” sorusu zihinlerde burgu gibi iÅŸlerken?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.