Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırat'ın doğusuna harekat birkaç güne başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde konuşuyor.



ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:
 
''Terörle mücadelede hedeflere varabiliyorsak bunun nedeni lojistik desteÄŸin sürekli olarak gelmesidir. Batı bize hep kongre izin vermiyor dedi. BaÅŸkalarına veriyor, Türkiye'ye gelince vermiyor. Bunu Kıbrıs'ta yaÅŸadık. Kıbrıs'tan sonra ASELSAN'ı kazandık. Kötü komÅŸu bizi ev sahibi yaptı. Artık ihracata baÅŸladık. Bundan sonra daha da iyi olacak.
 
Sadece doÄŸal kaynaÄŸa veya ticarete dayalı paranızın olması, savunma sanayinde belirli bir seviyeye ulaÅŸamamışsanız özgürlüÄŸünüzü garanti altına almanızı asla size getirmez. Türkiye maddi imkanları sınırlı olmasına raÄŸmen savunma sanayi sayesinde söz sahibi ülkeler arasında yer alıyor. 
 
BulunduÄŸumuz yerin önemli bir bölümünü son 16 yılda kaydettik. Sizlerin de bildiÄŸi sebeplerden dolayı savunma sanayi hamlelerimiz akim kaldı, akim bırakıldı. Son 16 yıldaki atılımlarımız sayesinde ülkemizi farklı konuma getirmeyi baÅŸardık. Bugüne kadar yaptıklarımızı ısınma, alıştırma, egzersiz hareketleri olarak görüyoruz. Ä°nÅŸallah, bundan sonra koÅŸmaya çok daha farklı bir ÅŸekilde devam edeceÄŸiz.
 
650 KALEMDE 65 MÄ°LYAR DOLARLIK Ä°Åž
 
Bazıları bu vizyonu anlamakta zorlanıyor. Uzay yatırımları bazılarına anlamsız gözüküyor. Biz geleceÄŸe yatırım yapıyoruz. Savunma sanayi alanındaki vizyonumuzun sözde kalmayıp icraata dökülmesi için proje bedeli 60 milyar doları bulan 650 kalem iÅŸi takip ediyoruz. Önemli olan potansiyelimizi harekete geçirmek çalışmalarımızı verimlilik esasına göre yürütmektir.
 
"ÇOK DAHA GÜÇLÜSÜNÜ YAPACAKLAR"
 
Silahlı silahsız insanlı insansız tüm hava araçlarımız konusunda önemli mesafeler kaydettik. BaÅŸbakanlığım döneminde stratejik ortağımızdan Ä°HA almak istiyoruz, bugün git yarın gel. Kiralık verin, yok. Hep söylenen ÅŸu 'kongre izin vermiyor.' Bıktık, özel sektörümüz çıktı ortaya Ä°HA da yaptı silahlı Ä°HA da yaptı. Çok daha ileri gidecekler biliyorum, çok daha güçlüsünü, onlarda olmayanı yapacaklar. Bugünlere ulaÅŸtık. 
 
Atak helikopterimiz en önemli hava güçlerimizden biri haline geldi. Atak halikopterimizi çok daha güçlü hale getireceÄŸiz. Genel maksat helikopterimizin prototip testleri de devam ediyor. Altay tankını seri üretim aÅŸamasına getirdik. Bu tank TSK'nın hizmetine sunulacaktır.
 
"BASKIYA UÄžRADIÄžINI DÜÅžÜNEN BÄ°ZE BÄ°LDÄ°RSÄ°N"
 
Çok acil olmayan hiçbir ürünün ithal edilmemesinin talimatını bir kez daha veriyorum. Bizi birilerine muhtaç etmeyin. Devletimizin ve milletimizin tek bir kuruÅŸunun dahi amacımıza uygun olmayan yerde kullanılmasına rıza göstermeyiz. Kaçak göçek de olsa bu yola tevessül eden varsa kendilerinden hesap sorulacağına emin olsunlar. Aksi yönde baskıya uÄŸradığını düÅŸünen varsa durumu bize bildirmesini istiyorum. Kimsenin kiÅŸisel çıkarları ülke ve milletin menfaatleri üzerinde olamaz.
 
ABD'YE YPG TEPKÄ°SÄ°  
 
Güneyimizde terör koridorunu inÅŸa etmenin gayreti içindeler. Biz bunlar teröristtir diyoruz. BaÅŸta ABD stratejik ortaklarımız bunlar terörist deÄŸildir diyor. Bunlar PKK'nın yan kollarıdır. Siz bizimle neden hareket etmiyorsunuz da onlarla hareket ediyorsunuz? NATO'da beraber deÄŸil miyiz? DEAÅž'a karşı bir ÅŸey yapacaksan beraber yapalım, Rakka'da yapacaksan beraber yapalım. Münbiç'te hala netice alamadık. Sayın BaÅŸkan 30 günde bunların tamamını temizleyeceÄŸiz diyor. GöreceÄŸiz. Kendi göbeÄŸimizi kendimiz keseceÄŸiz.
 
Güçlü bir orduya sahibiz, hepsi kabul ediyor. Ne zaman Suriye'de sahaya indik iÅŸin gidiÅŸatı deÄŸiÅŸti. Yıllarca DEAÅž diyerek Suriye'nin altını üstüne getirenlerin balonunu Fırat Kalkanı ile patlattık. Ä°dlib'de büyük bir insani krizin önüne Rusya ile geçtik. 20 bin TIR'a aÅŸkın teröristlere silah gönderildi. Bunun yanında araç gereç gönderildi. Söylüyoruz, böyle bir ÅŸey yok diyorlar. Türkiye bir göçebe devleti deÄŸil, modern bir devlet bunu bilmeniz lazım. Bu konuda ABD ile derin görüÅŸ ayrılığı yaÅŸadığımız herkesin bildiÄŸi bir gerçektir.
 
NE YAPTIÄžINIZIN FARKINDA MISINIZ?
 
ABD'nin bize verdiÄŸi sözleri ve sonuçları paylaÅŸmak istiyorum. DEAÅž operasyonunu birlikte yapalım dedik. Kapsamlı planı sunduk. Son olarak 30 bin teröristi bölgede eÄŸitme adımlarını atmaya baÅŸladılar. Yok böyle bir ÅŸey diyorlar. Tüm dünya medyası tespit etmiÅŸ durumda. Ne yaptığınızın farkında mısınız? Birlikte bayrak sallama, onların paçavrasını sallıyorlar. Ortak devriye, ortak eÄŸitim aÅŸamasına kadar getirdiler bu iÅŸi. Ä°tirazlarımıza da ağır silahlar vermedikleri mevcutları da toplayacaklarını söylediler. Kimi uyutuyorsunuz?
 
Türkiye'nin meÅŸru müdaafa veya müdahale hakkına karşı ABD askerleri teröristlerin arasına yerleÅŸtirildi. Biz PYD'ye verilen desteÄŸin geri çekileceÄŸi ifade edildi. Neticeye baktığımızda PYD'ye verilen desteÄŸin 20 bin TIR'ı aÅŸtığını görüyoruz. 
 
Suriye DEAÅž'ın ardından PYD ve YPG zulmüyle inlemeye baÅŸlamıştır. Türkiye'nin bu gidiÅŸata tahammül edemeyeceÄŸini belirterek meÅŸru müdaafa ve müdahal hakkını kullanacağı için teröristlerin arasına ABD'li askerler serpiÅŸtirilmiÅŸtir. Ülkemizi teröristlerden deÄŸil teröristleri ülkemizden koruma adınadır. Suriye'de artık DEAÅž diye bir tehdit yoktur, bu masaldır. Bölgedeki DEAÅž unsurlarının kimin tarafından eÄŸitildiÄŸini iyi biliyoruz. 
 
Fırat'ın doÄŸusu ile ikazlarımızı yaparken hazırlıklarımızı da tamamladık. Fırat'ın doÄŸusunu bölücü terör örgütünden temizlemek için yapacağımız hareketın birkaç güne baÅŸlayacağını ifade ediyoruz. Hedefimiz asla Amerikan askerleri deÄŸil. Bölgede faaliyet gösteren terör unsurlarıdır." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.