Sosyal Medya

Güncel

Avustralya Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacak

Avustralya Başbakanı Scott Morrison ve kabinesi dün yapılan kabine toplantısının ardından Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacaklarını açıkladı. Toplantının ardından bugün yayınlanan rapora göre, bugün yapılacak bir toplantının ardından söz konusu kararın kesinleşeceğinin beklendiği ifade edildi.



Avustralyalı yetkililer, Kudüs'ü Ä°srail'in baÅŸkenti olarak tanımasına raÄŸmen Tel Aviv'de bulunan Avustralya BüyükelçiliÄŸi, yaklaşık 200 milyon dolarlık maliyeti sebebiyle taşınmayacak. Yetkililer, hükümetin büyükelçiliÄŸi taşımak yerine Ä°srail'in baÅŸkentinde konsolosluk tesisi açmayı planladığını söyledi.
 
Avustralya BaÅŸbakanı Scott Morrison, AÄŸustos ayının sonunda göreve baÅŸlamıştı. Morrison, göreve baÅŸladıktan sonra Kudüs'ü Ä°srail'in baÅŸkenti olarak kabul etme ve Ä°srail'deki Avustralya büyükelçiliÄŸinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması kararları üzerinde duracağını söylemiÅŸti.
 
Daha önce ABD, Guatemala, Çekya ve Honduras, Kudüs'ü Ä°srail'in baÅŸkenti olarak tanımıştı. 2017 yılında ise Rusya Kudüs'ün batı bölümünü Ä°srail'in baÅŸkenti olarak tanıdığını ancak doÄŸu kısmını Filistin'in baÅŸkenti olarak tanıdığını bildirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.