Sosyal Medya

Güncel

Trump DEAŞ'a "30 gün" ömür biçti

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin DEAŞ'a karşı çok başarılı bir mücadele verdiğini savunarak, "DEAŞ'a karşı çok büyük bir iş yaptık. Dünyanın o bölgesinde sayıları çok az kaldı ve önümüzdeki 30 gün içinde (DEAŞ mensubu) hiçbiri kalmayacak." dedi.



Beyaz Saray'da düzenlenen ve Irak ile Suriye'deki azınlıkların korunması ve bu unsurlara destek verilmesini öngören yasanın imza töreninde konuÅŸan Trump, DEAÅž'la ilgili dikkat çekici ifadeler kullandı.
 
ABD yönetiminin farklı unsurlarından DEAÅž'la mücadeleye ve Suriye'de ne kadar DEAÅž mensubu kaldığına iliÅŸkin farklı açıklamalar gelirken, Trump'ın yaptığı yeni açıklama dikkat çekti.
 
Terör örgütü DEAÅž'ın bu bölgede yaÅŸayan herkese karşı çok kötü iÅŸler yaptığını anlatan Trump, "ülkesinin bu örgüte karşı başından itibaren kararlı bir ÅŸekilde mücadele verdiÄŸini" ifade etti.
 
Trump'ın, "DEAÅž'a karşı çok büyük bir iÅŸ yaptık. Dünyanın o bölgesinde sayıları çok az kaldı ve önümüzdeki 30 gün içinde (DEAÅž mensubu) hiçbiri kalmayacak." ÅŸeklindeki sözleri dikkat çekti.
 
DEAÅž'ın zarar verdiÄŸi dini ve etnik azınlıklara ABD'nin destek olmaya devam edeceÄŸini kaydeden Trump, daha sonra kameralar önünde söz konusu yasaya imzasını attı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.