Sosyal medya kullanıcıları, Dorsey'nin paylaşımına yine Twitter üzerinden cevap vererek onu Myanmar ordusunun ÅŸiddetinden kaçan yüzbinlerce Arakanlı mültecinin durumuna duyarsız kalmakla suçladı.
Bir sosyal medya kullanıcısı Dorsey'yi "Arakanlılara karşı soykırım yapan bir ülkeyi ziyaret edip reklamını yapmak"la, baÅŸka bir sosyal medya kullanıcısı ise "haberlerde ya da kendi platformunda Myanmar hükümeti ve ordusunun Arakanlılara yönelik iÅŸlediÄŸi suçlara kayıtsız kalmak ve sorumsuzca paylaşım yapmakla" eleÅŸtirdi.
ARAKANLI MÜSLÜMANLARA ETNÄ°K TEMÄ°ZLÄ°K
BM'ye göre, 25 AÄŸustos 2017'den sonra Arakan'dan kaçıp BangladeÅŸ'e sığınanların sayısı 720 bine ulaÅŸtı. Uluslararası insan hakları kuruluÅŸları, yayımladıkları uydu görüntüleriyle yüzlerce köyün yok edildiÄŸini kanıtladı.
Arakanlıların topraklarına dönüÅŸü için Myanmar ve BangladeÅŸ hükümetleri arasında imzalanan anlaÅŸma, yerinden edilenlerin durumlarını belgelendirmeleri mümkün olmadığı için uygulamada iÅŸlevsiz kalıyor.
BM ve uluslararası insan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik ÅŸiddeti "etnik temizlik" ya da "soykırım" olarak adlandırıyor.
Uluslararası medya ve yardım kuruluÅŸlarının Arakan bölgesine giriÅŸini ciddi oranda kısıtlayan Myanmar hükümeti, Arakanlı Müslümanların dönüÅŸlerine iliÅŸkin verdiÄŸi sözleri de yerine getirmedi.
Ä°nsan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanların gerekli güvenli ortam saÄŸlanmadan Myanmar'a dönmelerinin, yeni bir etnik temizlik kampanyasına yol açacağı endiÅŸesini taşıyor.
BM Uluslararası Myanmar Bağımsız AraÅŸtırma Misyonu BaÅŸkanı Marzuki Darusman ise Myanmar'a silah ambargosu ve sorumlara yönelik yaptırım uygulanmasını istiyor.
Henüz yorum yapılmamış.