Sosyal Medya

Akşener : İttifakta tıkanıklık bu akşama kadar aşılamazsa, yarın sabah görüşmeleri noktalayın

Yerel seçim için partilerin aday belirleme süreci devam ediyor. AK Parti-MHP ittifakında adayların büyük bir bölümü netleşirken, CHP-İYİ Parti bloğunda 'kriz' devam ediyor.



Özellikle Ankara adayını belirleme konusunda iki parti anlaÅŸamazken, Mansur YavaÅŸ isminin iki liderinde masasında olduÄŸu biliniyor.

GeçtiÄŸimiz cumartesi günü KılıçdaroÄŸlu ile AkÅŸener arasındaki sürpriz görüÅŸme sonrası, atılacak adımların hızlandırılması kararlaÅŸtırılırken, parti kurmaylarının yoÄŸun mesai harcadığı belirtildi.

CHP ve Ä°YÄ° Parti arasındaki son kulis bilgilerini paylaÅŸan gazeteci Muharrem Sarıkaya, Habertürk'teki "Müzakerelerin tıkandığı nokta" yazısında, çarpıcı bir iddiayı yazdı.

KRÄ°TÄ°K GÜN BUGÜN!

Ä°ttifak için bugün kritik gün olduÄŸunu belirten Sarıkaya "Ä°YÄ° Parti’nin bu akÅŸama kadar tamamlanması, olmuyorsa ittifak müzakerelerine son verilmesi yönünde görüÅŸ bildirdiÄŸi müzakerelerde dün akÅŸam saatlerine kadar bir noktaya varıldığı söylenemez…" ifadelerini kullandı.

Müzakerelerde gelinen noktada 4 büyükÅŸehirde kilitlenildiÄŸini belirten Sarıkaya, AkÅŸener'in "Tıkanıklık bu akÅŸama kadar aşılamazsa ÇarÅŸamba (yarın) sabah görüÅŸmelerin noktalanması” talimatını verdiÄŸini ve CHP tarafına da bunun iletildiÄŸini belirtti.

ANKARA Ä°ÇÄ°N SÜRPRÄ°Z Ä°SÄ°M BÜLENT KUÅžOÄžLU

Mansur YavaÅŸ ismi dışında Ankara için sürpriz bir geliÅŸme daha yaÅŸandığını belirten Sarıkaya, CHP lideri KılıçdaroÄŸlu'nun AkÅŸener'e "Dilerseniz milletvekilimiz, Genel BaÅŸkan Yardımcımız Bülent KuÅŸoÄŸlu bizden ayrılıp, sizin listenizden Ankara BüyükÅŸehir adayı olabilir” önerisinde bulunduÄŸunu, ancak KuÅŸoÄŸlu'nun adaylığı istemediÄŸini iddia etti.

Öte yandan iki partinin arasında devam eden görüÅŸmelerde, Ankara adayının CHP'den gösterilmesi konusunda uzlaşıya varıldı.

MERSÄ°N VE BALIKESÄ°R BÄ°LMECESÄ°

CHP'nin "Manisa ve Denizli’de aday çıkarmayalım; Kayseri, NevÅŸehir, NiÄŸde, Çorum, Konya’da da biz aday göstermeyiz, adayınızı destekleriz” önerisinde bulunduÄŸunu belirten Sarıkaya, Ä°YÄ° Parti'nin Balıkesir ve Mersin konusundaki ısrarından geri adım atmadığını yazdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.