Sosyal Medya

Sırbistan'dan 5 bin ton et ithal edilecek

Hükümet yetkilileri yakın bir zamanda et ithalatı yapılmayacağına ilişkin açıklamalarda bulunurken, TBMM Dışişleri Komisyonu'nda onaylanan anlaşma ile Sırbistan'dan 5 bin ton büyükbaş hayvan etinin 'uygun gümrük vergisi indirimleriyle' ithal edilmesi kabul edildi.



Türkiye'nin Sırbistan'dan 5 bin ton büyükbaÅŸ hayvan etinin 'uygun gümrük vergisi indirimleriyle' ithal edilmesini öngören anlaÅŸma TBMM DışiÅŸleri Komisyonu'nda kabul edildi.
 
CHP EskiÅŸehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye'nin yeni bir ithal et anlaÅŸmasını kaldıramayacağını belirterek, "Artık yeter AKP ithal et anlaÅŸması yerine Türkiye'de tarımı, hayvancılığı desteklesin. Çiftçiye verdiÄŸi sözleri tutsun" dedi.
 
Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre, Türkiye'de insanların özellikle son 15 yılda tarım ve hayvancılığı bırakma noktasına getirildiÄŸine dikkat çeken Çakırözer, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Ä°nsanlar süt para etmiyor diye ineklerini sattılar, kestiler. Biz hayvancılığı destekleyeceÄŸimiz yerde, tam tersine, ithal politikalarıyla ülkemizi bir ithalat cennetine dönüÅŸtürdük. Avrupa'da, dünyada ülkeler Türkiye'ye bakarken ‘Ne kadar küçükbaÅŸ ya da ne kadar büyükbaÅŸ hayvan satabiliriz, biz bu ülkeye ne kadar buÄŸday satabiliriz?' diye bakıyor. Bu AKP hükümetinin Türkiye'yi tarım ve hayvancılıkta getirdiÄŸi nokta açısından son derece kaygı vericidir, vahim bir durumdur."
 
'ZIT AÇIKLAMALARLA VATANDAÅž KANDIRILIYOR'
 
Hükümet yetkililerinin ithalat yapılmayacağı yönündeki açıklamalarını da hatırlatan Çakırözer, "Hükümetin açıklamaları ile icraatları hep birbirinin zıttı yana gidiyor. Sürekli çiftçiyi ‘Ä°thalata muhtaç etmeyeceÄŸiz, çiftçimizi destekleyeceÄŸiz' diyorlar ama böyle dendiÄŸi sürece iktidar yetkililerinden, hemen akabinde, mutlaka yeni, ithalatın önünü açan kararnameler ya da buna benzer anlaÅŸmalar ya da bazı istisnalar, teÅŸvikler görmek çok üzücü. Hem vatandaşı ithalata muhtaç etmeyeceÄŸiz diyorlar hem de yeni anlaÅŸmalar imzalıyorlar" diye konuÅŸtu.
 
Seçim bölgesi EskiÅŸehir'deki çiftçilerden örnekler veren Çakırözer, "Bu ithalatın bedelini iÅŸte benim Alpu'daki, Seyitgazi'deki ya da Ankara'nın hemen Polatlı'sındaki çiftçim ödüyor. Çünkü çiftçi bir gün umutlanıyor ‘TeÅŸvik geliyor, hayvancılığa destek verilecek, 300 baÅŸ hayvan projesi geliyor' diye umutlanıyor. Ertesi gün bir bakıyoruz hiçbir destek yok. Mesela ben geçen hafta Seyitgazi'de, Alpu'daydım. Koca Seyitgazi'de 1 çiftçi faydalanmış o teÅŸviklerden, Alpu'da hiç yok. Yani koca Alpu Ovası'nda, hayvancılığın, tarımın cenneti koca Alpu Ovası'nda destek verilen bir kiÅŸi bile yok ama öte taraftan bakıyoruz ‘Ä°thal et alalım, ithal buÄŸday alalım' Ülkenin bu noktaya gelmemesi lazım" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.