Sosyal Medya

Güncel

Washington Post Suudi elçisini hedef aldı

Washington Post Yayın Kurulu, Suudi Arabistan Veliaht Prensinin kardeşi Halid bin Selman'ın Cemal Kaşıkçı cinayetinin örtbas edilmesine yardım ettiğini savunarak Halid'in toplumdan dışlanması çağrısında bulundu



Washington Post, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın kardeÅŸi olan ve ülkesinin Washington BüyükelçiliÄŸi görevini yürüten Halid bin Selman'ın Cemal Kaşıkçı cinayetinin örtbas edilmesine yardım ettiÄŸini öne sürerek Halid'in toplumdan dışlanması çaÄŸrısında bulundu. 

Washington Post yayın kurulu, "Halid bin Selman Cemal Kaşıkçı cinayetinin örtbas edilmesinde rol aldı. Toplumdan dışlanmalı." baÅŸlıklı bir makale kaleme aldı. 

"Cemal Kaşıkçı'nın Ä°stanbul'daki Suudi Arabistan BaÅŸkonsolosluÄŸunda girdikten sonra ortadan kaybolduÄŸu günlerde, Halid bin Selman, destansı bir yalan kampanyası baÅŸlattı." ifadelerine yer verilen makalede, Halid bin Selman'ın o tarihlerde Kaşıkçı'nın konsoloslukta gözaltına alındığı ya da öldürüldüÄŸü iddialarını kesin bir dille reddettiÄŸi anımsatıldı.

Halid bin Selman'ın, babası Kral Selman bin Abdülaziz ve abisi Muhammed bin Selman'ın Kaşıkçı'ya ne olduÄŸunu bilmediÄŸini savunduÄŸuna iÅŸaret edilen makalede, "Birkaç hafta sonra, Suud rejiminin Kaşıkçı'nın öldürülmesi ve cesedinin parçalanması için Ä°stanbul'a bir suikast timi gönderdiÄŸi gerçeÄŸi inkar edilemez bir hale gelince Büyükelçi Halid, sinsice Washington'dan sıvışarak Riyad'a gitti." deÄŸerlendirmesi yapıldı.

"Halid'in Washington'a dönmesi küstah bir hareket"

Makalede, Halid bin Selman'ın çarÅŸamba günü ABD'nin eski baÅŸkanlarından George H. W. Bush'un cenaze törenine katılmak için Washington'a döndüÄŸü anımsatılarak "Bu, Suud rejiminin Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında piÅŸman olmaktan uzak cüretkarlığını gözler önüne seren, ÅŸaşırtıcı derecede küstah bir hareketti." görüÅŸüne yer verildi. 

CIA'e göre Halid bin Selman'ın büyük ihtimalle emrini Veliaht Prens abisinin verdiÄŸi Cemal Kaşıkçı cinayetinin örtbas edilmesindeki rolünün açık olduÄŸunun vurgulandığı makalede, Halid bin Selman'ın Kaşıkçı'ya konsolosluÄŸa gitmesini söyleyerek bu cinayette yer almış olabileceÄŸi de kaydedildi. 

"Halid, herkes tarafından dışlanmalıdır"

Makalede, Halid bin Selman ve abisi Muhammed bin Selman'ın Kaşıkçı cinayetindeki iÅŸbirliÄŸinin ortaya çıkarılması için bağımsız bir uluslararası soruÅŸturmaya ihtiyaç duyulduÄŸunun vurgulandığı makalede ÅŸu ifadelere yer verildi:

"Halid bin Selman'ın diplomatik görevlerini sürdürmesine gelince: bir gazetecinin öldürülmesine, böyle bir suç için diplomatik bir tesisin kullanılmasına karşı gelmeyen herkes ya da bu cinayetin örtbası için yalan söyleyen ahlaksızlar, Halid bin Selman'ın Washington'a geri dönmesini olumlu karşılayacaktır. Halid, diÄŸer herkes tarafından dışlanmalıdır." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.