Sosyal Medya

Güncel

Yanan Kayseri Çarşısı için TİKA harekete geçti

Irak'ın Kerkük kentinde 26 Kasım'da yanarak kullanılamaz hale gelen ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından onarılacak tarihi Kayseri Çarşısı'nda bugün enkaz kaldırma ve temizleme çalışmalarına başlandı.



TÄ°KA BaÄŸdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın TÄ°KA'ya verdiÄŸi talimat doÄŸrultusunda tarihi Kayseri Çarşısı'nın onarımı çerçevesinde 7 Aralık tarihinde çarşıda enkaz kaldırma çalışmalarına baÅŸladık.” ifadesini kullandı.

Esmer, enkazın kaldırılmasının ardından çalışmada restorasyon sürecine geçileceÄŸini kaydetti.

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Kayseri Çarşısı'nda enkaz kaldırma çalışması baÅŸladı.” dedi. Osmanlı eseri tarihi çarşının onarımının TÄ°KA tarafından yapılmasının önemli olduÄŸunu aktaran Mehdi, “TÄ°KA'nın desteÄŸiyle çarşının onarımı yapılacak. Bu bizim için oldukça önemli. Çünkü tarihi dokusu bozulmayacaktır.” diye konuÅŸtu.

"MÄ°NNETTARIZ"

Kayseri Çarşısı esnaflarından Ä°zettin Kemal, “Türkiye'ye bu zor günde yanımızda olmasından ve bu tarihi çarşıyı yeniden imar etmesinden dolayı minnettarız.” ifadesini kullandı.
Çarşının on yıllardır kendileri için ekmek kapısı olduÄŸunu aktaran esnaftan Ömer Hasan,”Türkiye Cumhuriyeti ve tüm kuruluÅŸlarına ÅŸükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye olmasaydı buraları imar edecek kimse olmazdı.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kerkük kent merkezinde bulunan ve Osmanlı döneminde inÅŸa edilen tarihi Kayseri Çarşısı'nda 26 Kasım'da henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı. Yangın nedeniyle çarşıda bulunan çok sayıda iÅŸ yeri kullanılamaz hale gelmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.