Sosyal Medya

Güncel

Münbiç'te yıl sonuna kadar somut ilerleme taahhüdü

Türkiye-ABD ortak açıklamasında, 'Taraflar, Münbiç Yol Haritasında yıl sonuna kadar hızlandırılmış ve somut ilerleme sağlanmasını taahhüt etmişlerdir.' ifadeleri kullanıldı.



Türkiye ve ABD, Münbiç Yol Haritası konusunda yılsonuna kadar hızlandırılmış ve somut ilerleme saÄŸlanmasını taahhüt ettiklerini açıkladı.

Türkiye ve ABD tarafından yapılan Suriye konulu ortak açıklamada, iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Suriye Çalışma Grubu üçüncü toplantısının bugün Ankara'da yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye DışiÅŸleri ve Milli Savunma Bakanlıkları ile ABD DışiÅŸleri ve Savunma Bakanlıklarından yüksek düzeyli yetkililerin, Suriye'de istikrar ve güvenliÄŸin güçlendirilmesine iliÅŸkin görüÅŸmelere devam etmek üzere toplandıkları belirtilerek, "Taraflar, Suriye'nin egemenliÄŸi, bağımsızlığı, birliÄŸi ve toprak bütünlüÄŸüne olan baÄŸlılıklarını teyit etmiÅŸler ve Suriye ihtilafına BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararıyla uyumlu bir siyasi çözüm bulunması sürecinde sürdürülebilir ve geri döndürülemez ilerleme saÄŸlanmasının öneminin altını çizmiÅŸlerdir." ifadeleri kullanıldı.

Ä°ki ülkenin muhtaç durumdaki Suriyelilere insani yardım saÄŸlanmasına yönelik ortak taahhütlerini yineledikleri bildirilen açıklamada, her iki ülkenin bu baÄŸlamda gösterdiÄŸi önemli çabalarının teslim edildiÄŸi kaydedildi.

Suriye'deki terörizmle mücadele konusuna da vurgu yapılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:

"Her iki taraf, Suriye içinden ve ötesinden kaynaklanan terörizmin her tür ve tezahürüyle mücadele etme kararlılıklarını teyit etmiÅŸtir. Taraflar, Münbiç Yol Haritası konusunda yılsonuna kadar hızlandırılmış ve somut ilerleme saÄŸlanmasını taahhüt etmiÅŸlerdir. Münbiç Yol Haritası'nda belirtilen diÄŸer alanlara iliÅŸkin müÅŸterek planlama konusunda çalışmayı sürdürmek hususunda mutabık kalmışlardır. Türkiye ve ABD, Müttefik olarak birbirlerine karşı yükümlülüklerine uygun ÅŸekilde, her iki ülkenin güvenlik kaygılarını etkin biçimde ele alma taahhüdünü paylaÅŸmakta ve Suriye'de devam eden krize iliÅŸkin olarak karşılıklı menfaatlerini ilgilendiren konularda ilerleme saÄŸlamayı sürdürmeyi arzu etmektedir. Bu amaçla Taraflar, Suriye konulu Çalışma Grubu toplantılarının daha sık aralıklarla düzenlenmesi konusunda mutabık kalmışlardır."

Açıklamada, Yüksek Düzeyli Suriye Çalışma Grubu'nun bir sonraki toplantısının en geç Åžubat 2019'a kadar ABD'nin baÅŸkenti Washington'da toplanmasını kararlaÅŸtırıldığı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.