Sosyal Medya

Güncel

'Latin Amerika'ya giden Türk turist sayısı yüzde 25 arttı'

Ejder Turizm Kurucusu Uğur Kurt, Latin Amerika'ya yılda büyük çoğunluğu iş amaçlı olmak üzere 15 bin kişinin seyahat ettiğini belirterek, 'Her yıl ilginin arttığı Latin Amerika'ya giden Türk turist sayısı bu yıl 2017'ye göre yüzde 25 arttı.' ifadesini kullandı.



Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, Ejder Turizm'in, 15 yıldır Latin Amerika'ya yönelik ekonomik ve kaliteli tur programları ile seyahat severlere doyasıya gezme imkanı sunduÄŸunu kaydederek, Latin Amerika'ya en çok tur düzenleyen seyahat acentesi olduklarını ve her hafta ve kesin kalkışlı tur gerçekleÅŸtirdiklerini anlattı.

Latin Amerika'ya yönelik turlar konusunda çok ciddi tecrübe sahibi olduklarını aktaran Kurt, Latin Amerika'nın gizemli medeniyetlerine, renkli ülkelerine birbirinden renkli programlar hazırlayarak bölgenin her yönüyle keÅŸfedilebilmesini saÄŸlayan seyahatler organize ettiklerini aktardı.

Kurt, Latin Amerika turlarının farklı paketler olmak üzere Küba baÅŸta olmak üzere, Meksika, Guatemala, Honduras, Belize, Peru, Bolivya, Brezilya, Arjantin, Åžili, El Salvador, Kolombiya, Kosta Rika gibi birçok ülkeyi kapsadığı bilgisini verdi.


UÄŸur Kurt, bu turlardan bazılarının "Meksika, Guatemala, Honduras Turu", "Büyük Orta Amerika Turu (Meksika, Guatemala, El Salvador, Nikaragua, Kosta Rika, Panama)", "Meksika & Küba Turu", "Peru & Bolivya & Åžili Turu" olduÄŸunu bildirdi.

"VÄ°ZESÄ°Z GÄ°DÄ°LEBÄ°LÄ°YOR, ORTA YAÅž ÜSTÜ TÜRKLER TERCÄ°H EDÄ°YOR"

Kurt, Türk vatandaÅŸlarının Latin Amerika ülkelerine vizesiz seyahat edebildiÄŸini belirterek, hem kültürel yakınlık hem de vizesiz seyahat imkânının, Latin Amerika turlarını tercih edilir kıldığını vurguladı.

Orta yaÅŸ üstü, gezmeyi ve farklı kültürleri keÅŸfetmeyi seven Türk turistlerin genelde Latin Amerika'ya gitmeyi planladığını aktaran Kurt, "Ayrıca bölgeye sıkça indirim kampanyaları olduÄŸu için geniÅŸ bir gezgin kitleye hitap ediyor diyebiliriz. Bu kitle de her geçen yıl daha da geniÅŸliyor." ifadelerini kullandı.

Kurt, Latin Amerika'ya yılda 15 bin kiÅŸinin seyahat ettiÄŸini düÅŸündüklerini kaydederek, ÅŸu bilgileri verdi:

"Bu sayının yarıdan fazlası iÅŸ seyahati kapsamına giriyor. Kalan kısmı ise münferit ve paket turla seyahat edenler oluÅŸturuyor. Biz her yıl yaklaşık 5 bin kiÅŸiyi Latin Amerika'ya götürüyoruz. Latin Amerika seyahat pazarının yüzde 65'lik bölümünü biz kontrol ediyoruz diyebiliriz. Her yıl ilginin arttığı Latin Amerika'ya giden Türk turist sayısı bu yıl 2017'ye göre yüzde 25 arttı."


"ENFLASYONLA MÜCADELEDE YÜZDE 15 Ä°NDÄ°RÄ°M"

Kurt, sektörde son dönemde tur iptallerinin yoÄŸun ÅŸekilde görüldüÄŸünü belirterek, "Yılbaşında programladığımız tüm Latin Amerika turlarını zamanında gerçekleÅŸtirdik. Hiç bir Latin Amerika turumuzu iptal etmeden yılı kapatacağız." ifadelerini kullandı.

Yıl içerisinde baÅŸta Latin Amerika olmak üzere uzak coÄŸrafyalara ilan ettikleri 144 farklı paket turun hepsini gerçekleÅŸtirerek seyahat severlerin güvenini bir kez daha kazandıklarını kaydeden Kurt, Enflasyonla Topyekun Mücadele kapsamında yüzde 15'e varan indirimler sunduklarını bildirdi.

Kurt, And DaÄŸları'nda yaÅŸamış medeniyetler içerisinde en gizemli kalmış olanı Ä°nkalar'ın diyarı Peru'dan Bolivya'nın benzersiz coÄŸrafyasına ve Pasifik Okyanusu'nun incisi Åžili'ye kadar Latin Amerika'yı gezmek isteyenlere paket tur sunduklarını sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.