Sosyal Medya

AK Parti'nin Ankara ilçe adayları belli oldu!

AK Parti Ankara'daki ilçe belediye başkan adaylarını belirledi. Genel Merkez, Mamak’ta Mustafa Tuna, Keçiören’de Turgut Altınok, Yenimahalle’de Veysel Tiryaki, Altındağ’da Asım Balcı, Gölbaşı’nda Murat Beybalta'yı aday gösterdi.



AK Parti'nin Ankara adayları belli oldu! CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın onayından sonra adaylar resmen açıklanacak. AK Parti Genel Merkezi'nin netleÅŸtirdiÄŸi isimlere göre BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mustafa Tuna, Mamak Belediye BaÅŸkanlığı'na aday gösteriliyor.

Ä°YÄ° PARTÄ° ADAY GÖSTERECEKTÄ° AK PARTÄ°'YE GEÇTÄ°

Ä°YÄ° Parti'den aday gösterilmesi beklenirken, son anda AK Parti'ye geçen Turgut Altınok, Keçiören belediye baÅŸkanlığı için yarışacak.

ÇANKAYA'DA KADIN ADAY

CHP'nin en yüksek oyu aldığı Çankaya'da, Alper TaÅŸdelen'in karşısına AK Parti bu kez de kadın aday ÇiÄŸdem Özer'le çıkacak.

Ä°YÄ° PARTÄ°'DEN Ä°STÄ°FA ETMÄ°ÅžTÄ°

Ä°YÄ° Parti Kurucular Kurulu Üyesi olan ÇiÄŸdem Özer, bu partiden milletvekili aday adaylığına da baÅŸvurmuÅŸtu. Partisinden ayrılan Özer, bu kez AK Parti'ye geçti ve Çankaya Belediye BaÅŸkanlığı'na aday oldu.

MUSTAFA TUNA SÜRPRÄ°ZÄ°!

Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mustafa Tuna, Mamak Belediye BaÅŸkanlığı'na aday gösteriliyor.

Yenimahalle'nin CHP'li Belediye BaÅŸkanı Fethi YaÅŸar'ın karşına AK Parti, halen AltındaÄŸ Belediye BaÅŸkanlığı görevini yürüten Veysel Tiryaki'yi aday gösteriyor. Veysel Tiryaki'nin Yenimahalle'ye kaydırılmasıyla boÅŸalan AltındaÄŸ Belediye BaÅŸkanlığı'na ise BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı eski Genel Sekreteri Asım Balcı aday gösteriliyor.

KÄ°M NEREDEN ADAY GÖSTERÄ°LDÄ°?

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün haberine göre, AK Parti'nin Ankara'da aday göstereceÄŸi isimler ÅŸöyle:

Asım Balcı (AltındaÄŸ), Hilal Ayık (Akyurt), Burhan DemirbaÅŸ (AyaÅŸ), Abbas Åžahin (Bala), Tuncer Kaplan (Beypazarı), Hazım Caner Can (Çamlıdere), ÇiÄŸdem Özer (Çankaya), Mustafa Demir (Çubuk), Gökhan küçükçelebi (ElmadaÄŸ), Hüsamettin Ünsal (Evren), Havva Yıldırım (Güdül), Özdemir Turgut (Haymana), Serhat OÄŸuz (Kahramankazan), Filiz Ulusoy (Kalecik), Süleyman Acar (Kızılcahamam), Turgut Altınok (Keçiören), Mustafa tuna (Mamak), Ä°smail ÖntaÅŸ (Nallıhan), Ayhan Yılmaz (Pursaklar), Aysel Delir (Polatlı), Murat Ercan (Sincan), Melih MemiÅŸ Çelik (Åžereflikoçhisar), Veysel Tiryaki (Yenimahalle), Hilmi Özer (Etimesgut), Murat Beybalta (Gölbaşı), Kahramankazan Belediye BaÅŸkanı Lokman Ertürk ise listede yer alamadı.

Üç dönem baÅŸkanlık görevinde bulunan Ertürk'ün adı, Melih Gökçek'in istifa ettirilmesi aÅŸamasında, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı için geçmiÅŸti. AK Parti-MHP ittifakı öncesinde de Ertürk'ün Etimesgut'tan aday gösterileceÄŸi belirtiliyordu. Ertürk'ün son anda yapılacak bir müdahaleyle yine de adaylığının gündemde olduÄŸu öne sürüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.