Sosyal Medya

el-Maktum'un kızı 7 yıl plan yaptıktan sonra ülkeden kaçmayı başarmıştı: Yakalandı

Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı Muhammed bin Raşid Devlet el Maktum'un 33 yaşındaki kızı Prenses Latife, 7 yıl boyunca tasarladığı Dubai'den kaçma planını Fransız bir ajan yardımıyla başarmıştı, ancak Prenses Latife yakalanarak, 'hapishane' dediği Dubai'ye geri getirildi



7 yıl boyunca tasarladığı 'Dubai'den kaçma planı'nı bir Fransız ajanın yardımıyla gerçekleÅŸtiren ve bir süredir kayıp olan BirleÅŸik Arap Emirlikleri BaÅŸbakanı'nın kızı Prenses Åžeyha Latife Muhammed El Maktum yakalanıp geri getirildi.
 
Prenses Latife, Mart ayında bir Fransız ajanın yardımıyla 'hapishane' olarak bahsettiÄŸi Dubai'den kaçmış, bir daha da haber alınamamıştı. 
 
BindiÄŸi yat ile gitmeyi planladığı Hindistan'a 80 kilometre kala Whatsapp'tan "Lütfen yardım edin. Yatın çevresinde adamlar var. Silah sesleri duyuyorum ve bir arkadaşımla saklanıyorum" ÅŸeklinde bir mesaj yazarak yardım istedi.
 
BBC'nin Dubai'den Kaçış isimli belgeseline göre, mesajda adı geçen 'arkadaÅŸ' Prenses'in spor antrenörü Finli Tiina Johanna Jauhiainen'di ve Prenses'e yardım ettiÄŸi, 'yatın çevresindeki adamlar'ın ise prensesi geri getirmekle görevlendirilmiÅŸ kiÅŸiler olabileceÄŸi düÅŸünülüyor.
 
Belgeselde ayrıca, Prensesin kaçış için 2011 yılında iletiÅŸime geçtiÄŸi Fransız eski ajanın Jean-Pierre Herve Jaubert'le olduÄŸu, prensesle yola çıkan mürettebatın ise Filipinlilerden oluÅŸtuÄŸu belirtiliyor. Jaubert, belgeselde, Prenses'in kendisine e-posta attığını, kendisinin Prenses'e; "Bak, BirleÅŸik Arap Emirlikleri BaÅŸbakanı'nın kızı olduÄŸunu söylüyorsun, belki bu bir tuzak, bunun gerçekliÄŸini araÅŸtırmam lazım" dediÄŸini söylüyor. Ajan Jaubert, Prenses Latife'nin yakalandığında Dubai'ye gitmektense öldürülmeyi istediÄŸini söylüyor. Prensesin kaçmak için 7 yıl boyunca plan yaptığı ve 400 bin dolar para biriktirdiÄŸi öÄŸrenildi.
 
Prenses kaçtıktan sonra, bir video paylaÅŸmış, videoda, ilk kez 16 yaşındayken kaçmaya çalıştığını, ancak sınırda yakalandığını, 3 yıl hapiste tutulduÄŸunu ve iÅŸkence gördüÄŸünü söylemiÅŸti. Bu yaÅŸadıklarından sonra özgürlüÄŸü için daha dikkatli ikinci bir plan yaptığını anlatmış, "Kadınlara insanlıkdışı davranılıyor. Babam bunu bize daha fazla yapamaz" demiÅŸti. 
 
Yakalandığından bu yana hiç kimse Prenses Latife'yi görmedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.