Sosyal Medya

Süleyman Soylu, 'Neden muhalefet ettiğiniz AK Parti'ye katıldınız?' sorusuna cevap verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'e konuk oldu. Soylu, Buket Aydın'ın "Neden muhalefet ettiğiniz AK Parti'ye katıldınız?" sorusuna yanıt verdi.



"Ben böyle bir ailede büyüdüm zaten. Dedem Demokrat Partili, babam Adalet Partili. Ben böyle bir ailede doÄŸdum. Biz DoÄŸru Yol Partisi'ndeydik. Åžimdi bu 'Neden Ä°stanbul'da doÄŸdunuz, neden Süleymaniye DoÄŸumevi'nde doÄŸdunuz' gibi bir ÅŸey. Ben böyle bir çevredeydim, oradan içerisinde gençlik kollarında çalışmışım. Saadettin Bilgiç 1987'de adaydı, ben Saadettin Bilgiç'in adaylığında mikrofonla konuÅŸan, onları kürsüye davet eden 18 yaşında bir çocuktum. Daha ötesi var 13-14 yaşında da aynı iÅŸleri yaptım.

"BÄ°ZÄ°M SAFIMIZ BELLÄ°"

Bugün beni tanıyanlar iyi bilirler, iÅŸimi iyi yapmak isterim. O günde iÅŸimi iyi yapmak için gayret sarf ettik. Bir ÅŸey daha var, Türkiye'de bugün Cumhuriyet Halk Partisi var mı, var. Peki, Demokrat Parti'nin karşısında CHP var mı, var. Peki, Adalet Partisi'nin karşısında CHP var mı, var. Peki, Anavatan Partisi'nin karşısında CHP var mı, var. Bugün AK Parti'nin karşısında CHP var. Bizim aslında safımızda bir sıkıntı söz konusu deÄŸil, bizim safımız belli. Bu aslında 20. yüzyılın başında da böyle. O günkü partilerde de böyle oluÅŸmuÅŸ, böyle gitmiÅŸ. Bugün de böyle, aynı çizgimizde devam ediyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.