Sosyal Medya

Güncel

Meclis'te MHP ile CHP vekilleri arasında gergin anlar yaşandı

TBMM Genel Kurulunda,CHP, HDP ve İYİ Parti'nin verdikleri önergeler kabul edilmedi. Bunun üzerine MHP ile CHP vekilleri arasında gergin anlar yaşandı.



TBMM Genel Kurulunda, CHP, HDP ve Ä°YÄ° Parti'nin gündeme iliÅŸkin verdikleri grup önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurulda, ilk olarak, Ä°YÄ° Parti'nin "engellilerin sorunlarına" iliÅŸkin grup önerisinin bugün ele alınması önerisi görüÅŸüldü.

Öneri üzerinde söz alan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, MHP'nin bir sene önce aynı konuyla ilgili araÅŸtırma önergesi verdiÄŸini belirterek, "Bakalım bu sefer ne oy kullanacaklar. Emeklilikte yaÅŸa takılanlarda olduÄŸu gibi önce 'evet' dediklerine ÅŸimdi 'hayır' mı diyecekler?" ifadelerini kullandı.

"Bu beyefendi ne zaman kürsüye çıksa"

SataÅŸmadan söz alan MHP Grup BaÅŸkanvekili Erkan Akçay"Bu beyefendi ne zaman kürsüye çıksa, MHP'ye atıfta bulunarak bir iki cümle sarf etmeden duramıyor. Bu MHP takıntısı nereden geliyor bilmiyoruz ama bir takıntı olduÄŸu kesin." dedi.

Bütün partilerin verdiÄŸi önergelere, kanun tekliflerine saygılı olduklarını ancak bunlara karşı alınan tutuma iliÅŸkin de bütün partilerin birbirine saygılı olması gerektiÄŸini dile getiren Akçay, "MHP, neyi ne zaman vereceÄŸini, neyi destekleyeceÄŸini kendi bilir. Biz, bu beyefendinin keyfine göre hareket edecek deÄŸiliz. Bu takıntıdan vazgeçmelerini salık veriyorum." diye konuÅŸtu.

CHP'li Arık, yeniden söz alarak, hiçbir partiye takıntılarının olmadığını, hiçbir saygısızlıkta bulunmadığını ifade etti.

"Siz bizi PKK ile iÅŸ birliÄŸi yapmakla itham ediyorsunuz"

Ä°YÄ° Parti Grup BaÅŸkanvekili Yavuz AğıralioÄŸlu, MHP'nin, hükümete verdiÄŸi desteÄŸin "iktidarın denetimsizliÄŸine döndüÄŸü noktada bunu denetime döndürmek için çabaladıklarını" söyledi.

CHP Grup BaÅŸkanvekili Engin Altay, siyasetin müzakere ve münakaÅŸa iÅŸi olduÄŸunu belirterek, "Birbirimizi eleÅŸtireceÄŸiz. Birbirimizi millete ÅŸikayet etme hakkımız var. 'MHP, AK Parti ile birlikte emeklilikte yaÅŸa takılanlar konusunda birlikte hareket etti' deme özgürlüÄŸümüzün siyasette var olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Siz bizi PKK ile iÅŸ birliÄŸi yapmakla itham ediyorsunuz, PKK'nın bin kere terör örgütü olduÄŸunu söylediÄŸimiz halde."diye konuÅŸtu.

Ä°YÄ° Parti'nin önerisi ile HDP'nin "yargı bağımsızlığı" ve CHP'nin "Çukobirlik"ile ilgili verdiÄŸi araÅŸtırma önergelerinin bugün ele alınması önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurulda, Abonelik SözleÅŸmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına Ä°liÅŸkin Takibin BaÅŸlatılması Usulü Hakkında Kanun Teklifi'nin görüÅŸmelerine geçildi.

Öte yandan, TBMM BaÅŸkanvekili Levent Gök ile partilerin grup baÅŸkanvekilleri ve temsilcileri, MHP Sinop DuraÄŸan Ä°lçe BaÅŸkanı Osman Yıldırım ile eski DuraÄŸan Belediye BaÅŸkanı Ali Dalkılıç'ın trafik kazasında hayatını kaybetmesi dolayısıyla baÅŸsaÄŸlığı dileklerini ilettiler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.