Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'nin milli enerji silahı Wattozz ABD'li Taser'e rakip: 'Dünyanın en iyi öldürücü olmayan silahı'

Üretimi bitirilen yüzde 100 yerli ve milli enerji silahı Wattozz, dünyanın birçok ülkesinde 1 milyondan fazla polis memuru tarafından kullanılan uzaktan etkili kablolu elektroşok silahı Taser'e rakip oldu. Dünyanın en iyi non-lethal (öldürücü olmayan) silahı olduğu bildirilen Wattozz'un videoları basına servis edildi.



Albayraklar Åžirketler Grubu'ndan yapılan açıklama göre, ABD menÅŸeili Taser silahı, eskiyen kablo teknolojisi ile ciddi yaralanmalara sebep olduÄŸu gerekçesiyle son yıllarda çok tartışılıyordu. Taser'in aksine kablosuz olarak üretilen ve fazlasıyla üstün özelliklere sahip olan Türk yapımı enerji silahı Wattozz'da kablo sisteminin ortadan kaldırıldığı ve böylelikle istenilen noktaya ateÅŸ edilmesi mümkün kılındığı belirtildi.

'WATTOZZ SÄ°LAHININ MERMÄ°LERÄ° RF SÄ°STEMÄ° Ä°LE UZAKTAN KONTROL EDÄ°LEBÄ°LÄ°YOR'

Taser silahını kullanmanın çok fazla risk içerdiÄŸi ifade edilen açıklamada, silahtan çıkan kablolara baÄŸlı iki adet dart iÄŸnesinin havada 50 cm ve üzeri açılım yarattığı için doÄŸru yere hedef almanın mümkün olmadığı kaydedildi.

Wattozz'un ÅŸoklama deÄŸerlerinin risksiz seviyede tutulması ve radyo frekansı ile ÅŸok süresinin ayarlanabilmesi dolayısıyla Taser'dan çok daha güvenli olduÄŸu ifade edilen açıklamada ÅŸu bilgiler yer aldı:

"Milli Enerji Silahı Wattozz tüm dünyaya Taser'ın altında bir fiyattan ücretsiz eÄŸitim ve tam garanti desteÄŸi ile satılacak. Taser silahına kamera taktırmak için ekstra para ödeniyor, Wattozzz silahında ise Hd kamera dahili olarak ücretsiz mevcut. Ayrıca Taser silahının garantisi ve eÄŸitimi de Axon firması tarafından ücret karşılığı verilmekte. Taser silahının pili ÅŸarj edilebilir deÄŸil ömrü çok kısa Milli Silahımız Wattozz ise ÅŸarj edilebilir uzun ömürlü bataryaya sahip. Taser silahı nitrojen gazı ile çalışırken Wattozz silahında gaz veya barut kullanılmıyor. Wattozz silahının mermileri RF sistemi ile uzaktan kontrol edilebiliyor."

SÄ°LAHIN ÖZELLÄ°KLERÄ°

Albayraklar tarafından üretilen silah tüm dünyaya distribütörlükler verilmek suretiyle dağıtılacak olan ve dünyanın en iyi non-lethal silahı olduÄŸu bildirilen Wattozz'un özellikleri ise ÅŸöyle sıralandı:

— Uzaktan Kontrol Edilebilir Kablosuz Mermiler

— Üst üste çift atış yapabilme özelliÄŸi

— Anti Vibrasyon Sistemli Dahili HD Kamera

— Yüksek Tetik Hassasiyeti

— Barutsuz ve Gazsız AteÅŸleme Sistemi

— Sessiz AteÅŸleme Sistemi

— Dahili Hedef Lazeri ve Gece Aydınlatma Işığı

— Kompakt Dizayn

— Ergonomik Kabze

— Direkt Temas Modu

— DüÅŸük, Orta ve Yüksek olmak üzere ayarlanabilir 3 Farklı ElektroÅŸok Seviyesi

— Åžarj edilebilir Uzun Ömürlü Batarya

— Opsiyonel Ä°nsan Sesli Uyarı Sistemi

— Opsiyonel Dataport Veri Bilgi Sistemi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.