Sosyal Medya

İngiltere UKIP Partisi lideri Farage, İslam karşıtı saplantılı politikaları reddetti

İngiltere Bağımsızlık Partisi (UKIP) eski lideri Nigel Farage 25 yıldan daha hazla Müslüman karşıtı politikalarını sürdüren sağ kanat partiden istifa ettiğini duyurdu.



Nigel Farage Ä°ngiltere UKIP partisinden Müslüman karşıtı politikaya saplantısı nedeniyle istifa etti.

Ä°ngiltere Bağımsızlık Partisi (UKIP) eski lideri Nigel Farage 25 yıldan daha hazla Müslüman karşıtı politikalarını sürdüren saÄŸ kanat partiden istifa ettiÄŸini duyurdu.

Farage istifasını partiye sunarken partisinin halihazırdaki lider Gerard Batten baÅŸkanlığında Müslüman karşıtı poltikalara “saplanmış” olmasının tanınamaz olduÄŸunu ifade etti.

“Ben içimden gelmeyerek, partiye ve partinin insanlarına ne kadar emek versem de, sanırım çok üzücü benim için kesinlikle çok üzücü bir karara vardım. Ancak bu ÅŸekilde devam edemezdim” diye konuÅŸtu.

Farage, “Kurulmasına yardım eden ve yıllarca mücadele eden biri olarak partiyi tanıyamıyorum” dedi. “Ä°sminin çok zarar gördüÄŸünü, tahrip edildiÄŸini ve bu nedenle tam da karşısında duran politik fırsatları toplayamadığını ve ve gelecekte de toplayamayacağına inanıyorum. Bu nedenle büyük bir gönülsüzlük içinde an itibarıyla UKIP üyeliÄŸimden istifa etmiÅŸ bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Farage, Ä°ngiltere'nin Avrupa BirliÄŸi'nden baÅŸarılı bir ÅŸekilde ayrılması sürecinde önemli rol oynadı ancak partisinin liderliÄŸinden ayrılmasından bu yana UKIP'i sürekli eleÅŸtirdi.

çaviri: timeturk.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.