Sosyal Medya

Trump'ın açıklamalarının ardından ABD piyasalarında deprem

Trump'ın sosyal medya hesabından Çin'le ilgili yaptığı açıklamalar, ticaret savaşı endişelerinin yeniden yükselmesine neden oldu ve ABD-Çin ateşkesinin yarattığı iyimserlikle hafta başında sert yükselen hisse senetlerinde deprem etkisi yarattı. New York borsası, ABD-Çin arasındaki ticaret savaşı ile Fed'in para politikasına ilişkin iyimserliğin azalmasıyla sert düştü.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Çin ile gerçek bir ticaret anlaÅŸmasına ulaşılamaması durumunda gümrük vergilerinin süreceÄŸini belirterek "Benim tarife adamı olduÄŸumu hatırlayın" dedi. Trump'ın ticaret anlaÅŸmasının gerçekleÅŸmeyebileceÄŸi sinyalini taşıyan açıklamaları, ABD borsalarında deprem etkisi yarattı.
 
Trump'ın sosyal medya hesabından Çin'le ilgili yaptığı açıklamalar, ticaret savaşı endiÅŸelerinin yeniden yükselmesine neden oldu. Washington ve Pekin arasındaki ticaret müzakerelerinin yeniden baÅŸladığını belirten Trump, yaptığı paylaşımlarda ÅŸunları kaydetti:
 
"Çin'le müzakereler halihazırda yeniden baÅŸladı. EÄŸer uzatılmazlarsa Çin Devlet BaÅŸkanı Åži Cinping ile Arjantin'de buluÅŸtuÄŸumuz mükemmel ve sıcak akÅŸam yemeÄŸinden itibaren 90 gün içerisinde sona erecek. Robert Lighthizer; Steven Mnuchin, Larry Kudlow, Wilbur Ross ve Peter Navarro ile yakından çalışarak Çin ile gerçek bir ticaret anlaÅŸmasının mümkün olup olmadığına bakacak. 
 
EÄŸer mümkünse anlaÅŸmayı tamamlayacağız. Çin'in bir an önce tarım ürünleri ve daha fazlasını satın almaya baÅŸlaması gerekiyor. BaÅŸkan Åži ve ben bu anlaÅŸmanın gerçekleÅŸmesini istiyoruz ve bu muhtemelen olacak ancak bu olmazsa benim bir tarife adamı olduÄŸumu hatırlayın. Ülkeler veya insanlar ulusumuzun zenginliÄŸini yaÄŸmalamaya geldiÄŸinde, onlara bunun karşılığını ödetmek istiyorum. Bu ekonomik gücümüzü en yüksek seviyeye çıkarmamızın en iyi yolu. Åžu an tarifelerden milyarlarca dolar alıyoruz. ABD'yi yeniden zenginleÅŸtireceÄŸiz." 
 
NEW YORK BORSASI SERT DÜÅžÜÅžLE KAPANDI
 
New York borsası, ABD-Çin arasındaki ticaret savaşı ile Fed'in para politikasına iliÅŸkin iyimserliÄŸin azalmasıyla sert geriledi.
 
Kapanışta, Dow Jones Endeksi yüzde 3,10 azalışla 25.027,07 puana, S&P 500 Endeksi yüzde 3,24 kayıpla 2.700,06 puana ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 3,80 düÅŸüÅŸle 7.158,43 puana geriledi.
 
Haftaya sert yükseliÅŸle baÅŸlayan endekslerin dünkü kazançlarından daha fazlasını geri vermesine, ABD BaÅŸkanı Donald Trump ve New York Fed BaÅŸkanı John Williams'ın açıklamaları etkili oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.