Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Sen şimdi kimin gölgesindesin?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli'nin 'Almanya'dan yardım dilenmek manda özlemi değil midir?' sözlerine sert karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli kimin gölgesindesin, ben sana ne söyleyeyim şimdi? Bir şey söylemiyorum senin sözlerini sana hatırlatıyorum. Ülkücü kardeşlerime sözüm var. Ülkücü kardeşlerimizin bayrak sevgisi. Ülkücü kardeşlerimizin vatan sevgisi, Ülkücü kardeşlerimizin insan sevgisi benim gönlümde de ve benim yüreğimde de aynen vardır. Biz hiç kimsenin gölgesine sığınmayız. Hiç kimseden medet ummayız" dedi.



CHP lideri KılıçdaroÄŸlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. KılıçdaroÄŸlu, MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerine tepki gösterdi. 
 
KılıçdaroÄŸlu'nun açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:
 
''4 Aralık yani bugün Madencilik Günü. Çalışma ÅŸartlarının en ağır olduÄŸu alan yer altında çalışan madencilerimizin alanıdır. Maden kazalarında Türkiye Avrupa birincisi. En çok ölümlü kazalar neden Türkiye'de oluyor? Soma'daki Zonguldak'taki olayı düÅŸünün bütün bunların nedeni tedbir alınmadan iÅŸçinin yer altına indirilmesidir. Biz iÅŸçiyi aÅŸağı indiririz iÅŸçi öldükten sonra önlem alırız. 
 
'BÄ°Z HALKTAN YANA TAVIR ALIYORUZ'
 
'Neden hak arıyorsunuz?' diyorlar. Hak aramanın suç olduÄŸu ortamlar dikta yönetiminin olduÄŸu ortamlardır. Hak aramak diktatöre boyun eÄŸmemektir. Biz esnafın da çiftçinin de memurun da iÅŸçinin de hakkını savunuyoruz. Bizim görevimiz halkın çıkarlarını savunmaktır birilerinin çıkarlarını savunmak deÄŸil. Sarayı deÄŸil halkı savunuyoruz biz saraydan yana deÄŸil halktan yana tavır alıyoruz biz.
 
'ERGENEKON DEDÄ°LER ERGENEKON'U VERDÄ°LER...'
 
Sarayda oturan zat 'bizi kandırdılar' dedi 'aldatıldık' dedi bir dönem önce 'ne istediyseniz size vereceÄŸiz' diyorlardı. Ergenekon dediler Ergenekon'u verdiler hapse atın dediler hapse attılar. Sahte deliller üreten savcı sarayda oturuyor. Åžimdi yargı aÅŸamasını bekleyeceÄŸiz.
 
''ETÄ° GRAMLA ALAN BÄ°R NOKTAYA GETÄ°RDÄ°LER MÄ°LLETÄ°''
 
Ekonomiden hepimiz ÅŸikayetçiyiz saray hariç onlar çok memnun. Ä°ÅŸçiden tutun esnafa kadar herkes ÅŸikayetçi. Eti gramla alan bir noktaya getirdiler milleti. Enflasyon düÅŸtü diye bugün havuz medyası baÅŸlık atmış. Vatandaşın sofrasındaki enflasyon devam ediyor otomobil fiyatları düÅŸtü efendim enflasyon da düÅŸtü. Bizim derdimiz otomobil alanlar deÄŸil onların durumu iyi bizim derdimiz asgari ücretle geçinen. Asgari ücretin altında da aylık alan var mı? Evet. 1 milyon 800 bin kiÅŸi asgari ücretin altında ücret alıyor.'
 
BAHÇELÄ°'YE TEPKÄ°: ŞİMDÄ° KÄ°MÄ°N GÖLGESÄ°NDESÄ°N?
 
Hiç kimseyi özel olarak suçlamadım. Yanlışı varsa yanlışını hatırlattım. Özellikle bir ÅŸeye özen gösteririm. Muhalefet partilerini eleÅŸtirmem. Hedefleri iktidar olmalı, iktidarın yanlışlarını söylemeleri lazım. Muhalefet partileri birbirini eleÅŸtirise en büyük avatantajı saÄŸlar iktidar. 
 
Sayın Bahçeli beni ve partimi eleÅŸtirmiÅŸ. Ona hiçbir ÅŸey söylemiyorum. Bu sözler sayın Bahçeli'ye ait; 'TürklüÄŸü reddeden TC'yi silen milliyetçiliÄŸi ayaklar altına alan birinden cumhurbaÅŸkanı olmayacaktır. Tekeden süt sağılmaz, suda ateÅŸ yanmaz Recep Tayyip ErdoÄŸan'dan cumhurbaÅŸkanı olmaz. Her vatan evladı cumhurbaÅŸkanı olur ama Recep Tayyip ErdoÄŸan olmaz. Sayın Bahçeli ÅŸimdi kimin gölgesindesin?
 
Ben sana bir ÅŸey söylemiyorum. Senin sözlerini sana hatırlatıyorum. Ülkücü kardeÅŸlerime sözüm var. Ülkücü kardeÅŸlerimin bayrak sevgisi vatan sevgisi benim gönlümde de yüreÄŸimde de aynen var. Biz kimsenin gölgesine sığınmayız. Bizim sevgimiz vatan sevgisidir. Bizim sevgimiz bayrak, insan sevgisidir. Birilerinin önünde diz çöküp yalvarmayız. Ülkücü kardeÅŸlerim bilsinler onların başımın üzerinde yeri var.
 
TefeciliÄŸin özelliÄŸi ÅŸu soygun düzeni demektir. Türkiye tefecilikle nasıl soyuluyor? Doların kurunu alıyorum, 13 AÄŸustos tarihinde 1 milyon dolar Türkiye'ye getiren TL'ye çevirdiÄŸinde 6 milyon 883 bin lira alıyor. Götürdü bu parayı devlet tahviline yatırdı. 3 Aralık 2018'de bunu çekti. Eline geçen 7 milyon 384 bin 675 lira. Aynı gün dolar alıyor bu sefer, 1 milyon 406 bin 524 dolar. 13 AÄŸusot'ta 1 milyon getirdi, 3 Aralık'ta yüzde 40 kar etmiÅŸ oldu dolar bazında. Dünyanın neresinde 114 günde yüzde 40 dolar bazında bir devlet tefecilere kaynak aktarır. Bunlar ülkeyi periÅŸan ettiler.
 
'ERDOÄžAN NEDEN HÄ°Ç KONUÅžMUYORSUN?'
 
Bizim ülkemizde bir cinayet iÅŸlendi. Kaşıkçı cinayeti. G-20 zirvesine gidildi. Suudi Arabistan'dan da yetkililer vardı orada. Kaşıkçı cinayetini dile getiren ErdoÄŸan deÄŸil, Kanada BaÅŸbakanı. ErdoÄŸan hiç konuÅŸmuyor, dut yemiÅŸ bülbül gibi. neden konuÅŸmuyorsun. KonuÅŸacaktım, toplantı bitti." 
 
BAHÇELÄ° NE DEMÄ°ÅžTÄ°?
 
'Almanya'yı ziyarete giden CHP Genel BaÅŸkanı'nın, FETÖ'cülerin, PKK'lıların karelerinden çıkarak konferansta konuÅŸamamıştır. CHP Genel BaÅŸkanı kayıptır, karanlıktadır. Nereye savrulduÄŸunu bilmiyor ya da tutsak alındığından sesi çıkmıyor. Almanya'dan yardım dilenmek manda özlemi deÄŸil midir? Akıl olmayınca ne yapsın sakal? Tablo aynen böyledir. Sayın KılıçdaroÄŸlu tavsiyem olsun her aÄŸacı taÅŸlama, Allah muhafaza kamyon farı görmüÅŸ tavÅŸana dönersin. Seni HDP de çürümüÅŸ Ä°P de kurtaramaz.'

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.