Sosyal Medya

Meteorolojiden İstanbul için uyarı

Meteoroloji'den yapılan değerlendirmeye göre, Akdeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Hakkari ve Şırnak çevreleri için yarın kuvvetli yağış bekleniyor. Bazı bölgelerde yağışın yanı sıra fırtına da etkili olacak.



Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde havanın yarın parçalı ve çok bulutlu olacağı, DoÄŸu Karadeniz kıyılarıyla Artvin ve Ardahan dışında tüm yurtta yağış görüleceÄŸi tahmin ediliyor.
 
Genellikle yaÄŸmur ve saÄŸanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü saÄŸanak, DoÄŸu Karadeniz'in iç kesimleriyle Erzurum, Kars, AÄŸrı ve Van çevrelerinde karla karışık yaÄŸmur ve yükseklerinde kar ÅŸeklinde olacağı tahmin edilen yağışların, Ä°stanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli gerçekleÅŸmesi bekleniyor.
 
DoÄŸu Anadolu'nun güneydoÄŸusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli eseceÄŸi belirtilen rüzgarın Marmara, Ege ve Orta Akdeniz'de fırtınamsı hale dönüÅŸmesi öngörülüyor.
 
Ülkenin güneydoÄŸusunda beklenen yağışların yarın 06.00-18.00 saatlerinde Şırnak ve Hakkari'de kuvvetli yaÄŸmur ve saÄŸanak, 2 bin metre üzeri rakımlı yerlerde ise yoÄŸun kar ÅŸeklinde olacağı tahmin ediliyor.
 
VatandaÅŸların ve yetkililerin, muhtemel ani sel, su baskını ve yüksek yerlerde kuvvetli rüzgarla birlikte kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.