Sosyal Medya

Doğu Türkistanlı Erkin Çin zulmüne karşı farkındalık oluşturmak için Ankara'ya yürüyor

Doğu Türkistanlı Erşidin Erkin, halkının sesini duyurabilmek için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyor.



Yaklaşık 4 yıl önce Türkiye'ye gelen ve ailesinin büyük çoÄŸunluÄŸunun Çin'de hapishanelerde tutulduÄŸunu söyleyen DoÄŸu Türkistanlı ErÅŸidin Erkin, halkının sesini duyurabilmek için Ä°stanbul'dan Ankara'ya yürüdüÄŸünü söyledi.

Ä°stanbul Güngören'den 1 Aralık tarihinde yola çıkan ErÅŸidin Erkin (34), Kocaeli'nin Körfez ilçesine ulaÅŸtı. 2014 yılında Türkiye'de yaÅŸayan annesinin ölmesini sebep göstererek aÄŸabeyi ile birlikte Çin hükümetinden pasaport alan ve Türkiye'ye gelen ErÅŸidin Erkin, Urumçi'de yaÅŸadığı dönemde büyük zulüm yaÅŸadığını belirtti. Pakistan'da 6 yıl hafızlık eÄŸitimi aldığını ve ülkesine döndüÄŸünde Çin hükümeti tarafından bu sebeple hapse atıldığını söyleyen ErÅŸidin Erkin, 1 yıl sebepsiz yere hapiste kaldığını ve iÅŸkence gördüÄŸünü ifade etti. Türkiye'ye geldikten sonra çeÅŸitli iÅŸlerde çalıştığını belirten ErÅŸidin Erkin, artık Çin zulmüne sessiz kalamadığı için halkının sesini duyurmak istediÄŸini vurguladı.

Sabah erken saatlerde yeniden yola çıkan ErÅŸidin Erkin, "1 Aralık'ta Ä°stanbul'dan yürüyüÅŸüm baÅŸladı. Türk dünyasının, DoÄŸu Türkistan'ın, Uygur Türkleri'nin seslerini tüm Türkiye'deki tüm kardeÅŸlerimize duyurmak için yürüyorum. Zulümde kalan 3 milyondan fazla kardeÅŸimizin sesini duyurmak istiyorum. Ä°stanbul'dan Ankara'ya yürüyorum. Ä°nÅŸallah Ankara'dan da baÅŸka ÅŸehirlere devam edeceÄŸim. Ben yürüyebildiÄŸim kadar yürüyeceÄŸim. Belki seneler sürecek, belki de 4-5 ay. Nereye kadar gidebilirsem o kadar yürüyeceÄŸim. Ankara'da amacım ilk önce CumhurbaÅŸkanımız ile görüÅŸmek. CumhurbaÅŸkanımızdan bizim zulümde kalan Uygur Türkü kardeÅŸlerimize destek olmasını isteyeceÄŸim" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.