Sosyal Medya

Güncel

Trump'tan Pakistan Başbakanına 'rica' mektubu

Beyaz Saray, Trump'ın "ABD öncülüğündeki Afgan barış sürecine ve Özel Temsilci Zalmay Halilzad'ın bölgeye yapacağı ziyarete Pakistan'ın tam destek vermesini rica eden" bir mektubu İmran Han'a gönderdiğini açıkladı



ABD BaÅŸkanı Donald TrumpPakistan BaÅŸbakanı Ä°mran Han'a gönderdiÄŸi mektupta, "Pakistan'ın Afgan barış sürecine vereceÄŸi desteÄŸin kalıcı bir ABD-Pakistan ortaklığının inÅŸası için vazgeçilmez olduÄŸunun" altını çizdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü, AA muhabirinin Trump'ın Han'a gönderdiÄŸi mektupla ilgili sorusunu yanıtladı.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey yetkili, yazılı açıklamasında, "BaÅŸkan Trump BaÅŸbakan Han'a, ABD öncülüÄŸündeki Afgan barış sürecine ve Özel Temsilci Zalmay Halilzad'ın bölgeye yapacağı ziyarete Pakistan'ın tam destek vermesini rica eden bir mektup gönderdi." ifadelerini kullandı. 

Trump'ın, Pakistan'ın kendi topraklarındaki Taliban yapılanmasını engelleme yeteneÄŸinin olduÄŸunu gördüÄŸünü kaydeden yetkili, "Mektup, Pakistan'ın Afgan barış sürecine vereceÄŸi desteÄŸin kalıcı bir ABD-Pakistan ortaklığının inÅŸası için vazgeçilmez olduÄŸunun altını çiziyor." ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı, eylül ayında yaptığı açıklamada "militan gruplara karşı etkisiz kaldığı" gerekçesiyle Pakistan'a yapacağı 300 milyon dolarlık askeri yardımı iptal edeceÄŸini duyurmuÅŸtu.

Trump yönetimi daha önce de Pakistan'a yapılacak 255 milyon dolarlık askeri yardımın ödemesini durdurma kararı almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.