Sosyal Medya

Güncel

'Sarı yelekliler' Juncker'in ziyaretine engel oldu

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in yarınki Paris ziyareti 'sarı yelekliler' protestoları sebebiyle iptal edildi.



Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in yarın Paris'e yapması planlanan ziyaretinin, "sarı yelekliler" protestoları nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

AB Komisyonu kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Juncker'in yarın Fransa Ulusal Meclisi'ne hitap etmesi bekleniyordu ancak Meclis'teki sarı yelekliler oturumu nedeniyle söz konusu program iptal edildi.

Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron ile akÅŸam yemeÄŸi yemesi ve Meclis BaÅŸkanı Richard Ferrand ile görüÅŸmesi planlanan Juncker'in söz konusu programlarının da ertelendiÄŸi öÄŸrenildi.

Ülke genelinde sarı yelekliler adı altında örgütlenen eylemciler, 17 Kasım'dan bu yana hükümetin akaryakıta ek vergi koymasını protesto etmek için sokaklara dökülüyor. Protestolar, Macron ve hükümete karşı daha geniÅŸ çaplı taleplerle isyana dönüÅŸmüÅŸ durumda.

Gösterilerde çıkan olaylarda ÅŸimdiye kadar 2 kiÅŸi hayatını kaybetti, 222'si güvenlik görevlisi bin 43 kiÅŸi yaralandı ve bin 424 kiÅŸi gözaltına alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.