Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvenin akil lideri konumundaydı

Serdar Turgut - Haber Türk



Türkiye’ye döviz kurları üzerinden dış güçler ve içerideki iÅŸbirlikçileriyle kurulan komplo ülkemizi G-20 grubundan, global etkinlikten dışlamak için yapılmıştı.

Ancak vatanseverlik ortak paydasında buluÅŸan Türk milletinin gücünü arkasına alan BaÅŸkan ErdoÄŸan bu saldırıyı püskürttü.

Sadece püskürtmekle kalmadı son birkaç gündür Arjantin’de gördüÄŸümüz gibi Türkiye komplo ile dışlanmaya çalışıldığı G-20 zirvesinin en prestijli, en düzgün duruÅŸ sergileyen ülkesi olarak da görüldü.

Aslında bu toplantı çok kırılgan bir global düzen koÅŸulları altında baÅŸladı.

Diplomatik incelikler hiç bir zaman elden bırakılmadı ama hemen her ülkenin birbiriyle kırılma noktasına hızla yaklaÅŸmakta olan sorunları vardı.

Bu toplantının, makul düÅŸünceleri otaya koyacak, sorunları sakin tartışma yörüngesine kaydıracak bir akil oyuncuya ihtiyacı vardı.

Toplantı bittikten sonra görüldü ki bunu BaÅŸkan ErdoÄŸan gerçekleÅŸtirmiÅŸ.

BaÅŸkan ErdoÄŸan katıldığı, ana konuÅŸmacı olduÄŸu her büyük oturumda ve yaptığı her ikili görüÅŸmede makul olanın ve çözümler üretici yaklaşımları sergilemiÅŸ ve bir çok konuda konuÅŸmaların önünün açılmasına yardımcı olmuÅŸ.

 

 

 

 SERT DURUÅž GEREKTİĞİNDE BÄ°LE

Türkiye’nin en tavizsiz olduÄŸu Fırat’ın doÄŸusu ve DoÄŸu Akdeniz konularında bile BaÅŸkan ErdoÄŸan makul ve adil çözüm yollarının aranması yollarını açık tutmuÅŸ.

Hangi konuyu alırsanız alın global ticaret, mülteci sorunları sürdürülebilir adil kalkınma, Kaşıkçı olayı, terörle mücadele hangi konu gündemde olursa olsun elinde çok iyi dosyalar bulunan ve konulara çok hazırlanmış olan BaÅŸkan ErdoÄŸan zirvenin akil lideri konumunda olmuÅŸ.

Ulusal güvenliÄŸimiz açısından biraz sert çıkılması gereken konularda bile BaÅŸkan ErdoÄŸan tavrını uluslararası diplomasiyi ve hukuku göz ardı etmeden hep makul ve bilge tavırla anlatmış.

Washington’dan uzun zamandır bu kadar coÅŸkulu ve mutlu bir yazı yazamıyordum. Bugün bunu yapmak imkanını bana verdiÄŸi için, bu zirve için çok emek vermiÅŸ ve yorulmuÅŸ olan BaÅŸkan ErdoÄŸan ve adamlarına çok çok müteÅŸekkirim.

Åžimdi doÄŸal olarak sen bu yazıyı milliyetçi duygularla yazıyorsun deÄŸerlendirmen de objektif deÄŸil diye düÅŸünenleriniz olacaktır.

Evet bu duygularım da var, evet vatan sevgisiyle de yazıyorum bunları ama bir de şu da var;

Washington’da Türkiye’nin önemini bilen ve Türkiye ile Amerika’nın iliÅŸkisinin iyi olmasını isteyen ve bunun Amerika’nın ulusal güvenliÄŸi açısından gerekli olduÄŸunu söyleyen insanlar da var. Bunların çoÄŸu yıllardır Türkiye’yi takip ediyorlar. ÇoÄŸunu yaklaşık 30 yıldır tanırım.

Açıkça söyleyeyim ABD çıkarları gerektiÄŸinde Türkiye aleyhine tavırlar alanları da olmuÅŸtur aralarında.

Ama onlar bile G-20 toplantısı hakkında deÄŸerlendirme yaparken Türkiye hakkında bu yazıda yazdığım gibi konuÅŸuyorlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.