Sosyal Medya

Güncel

Ä°ran Ordusu duyurdu: Devam edeceÄŸiz!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD yönetiminin "İran'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) yasağını ihlal eden orta menzilli balistik füze denemesi yaptığı" iddiasına tepki gösterdi.



Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı internet sitesinde yer alan yazılı açıklamasında KasımiÄ°ran'ın füze faaliyetlerinin "savunma amaçlı" olduÄŸunu ve ülkenin ihtiyacına göre yapıldığını ifade etti.

Kasımi, Ä°ran'ın füze programı ve denemelerini yasaklayan BMGK kararnamesi bulunmadığını belirterek, ABD yönetiminin nükleer anlaÅŸmadan tek taraflı çıkarak söz konusu kararnameyi çiÄŸnediÄŸini kaydetti.

ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo, dün yaptığı yazılı açıklamada, Ä°ran'ın çeÅŸitli savaÅŸ baÅŸlıkları taşıma kapasitesine sahip orta menzilli bir füze denemesi yaptığını belirterek, "Bu füze, Ä°ran'ın, Avrupa'nın bir bölümünü ve Orta DoÄŸu'da herhangi bir yeri vurma menziline sahip. Bu füze denemesi, BMGK'nin 2231 sayılı kararını ihlal ediyor. Ä°ran'a, nükleer silah taşıma kapasitesine sahip balistik füzelerle ilgili tüm eylemlerini derhal sona erdirmesi çaÄŸrısında bulunuyoruz."ifadelerini kullanmıştı.

Ä°RAN ORDUSU AÇIKLAMA YAPTI

Ä°ran Ordu sözcüsü, Tahran'ın savunma programı kapsamında füze denemesine devam edeceÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.