Sosyal Medya

Güncel

Komiser Wolf çetesi çökertildi: 46 kişiyi dolandırdılar

İzmir'de kendilerini polis, jandarma ve savcı olarak tanıtıp Almanya'da yaşayan biri Türk kökenli 46 Alman vatandaşını telefonla 278 bin 786 avro dolandıran uluslararası suç örgütü, İzmir polisinin titiz çalışmasıyla çökertildi.



AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, telefonda kendilerini polis, jandarma ve savcı olarak tanıtan çetenin 46 Alman vatandaşını dolandırdığı Ä°zmir polisinin çalışması sonucu ortaya çıkarıldı.
 
Almanya'da yaÅŸayan Türk kökenli Alman vatandaşının telefonla dolandırıldığını Türk polisine bildirmesi üzerine Ä°zmir AsayiÅŸ Åžube MüdürlüÄŸü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro AmirliÄŸi ekipleri çalışma baÅŸlattı.
 
AraÅŸtırma sonucu Türk kökenli kiÅŸinin parayı Ä°zmir'de oturan B.A. isimli kadının hesabına, B.A'nın da havaleyi, babasına, annesine ve kardeÅŸlerine yönlendirdiÄŸi, bu kiÅŸilerin de hesaptaki paraları çektiÄŸi belirlendi.
 
'KOMÄ°SER WOLF ÇETESÄ°'
 
Aynı hesaba hepsi Alman vatandaşı 46 kiÅŸinin 278 bin 786 avro para gönderdiÄŸini tespit eden polis, INTERPOL aracılığıyla Alman vatandaÅŸlarının bilgisine baÅŸvurdu.
 
MüÅŸtekilerin kendisini "Komiser Wolf" olarak tanıtan kiÅŸinin verdiÄŸi hesaba para gönderdiklerini ve ÅŸikayetçi olduklarını bildirmeleri üzerine ÅŸüphelilerin Ä°zmir'deki adreslerine operasyon düzenlendi.
 
Operasyonda "Komiser Wolf" lakaplı suç örgütü elebaşı olduÄŸu öne sürülen R.F. ile 8'i kadın 20 ÅŸüpheli gözaltına alındı.
 
R.F'nin evindeki aramada, Almanca ve Türkçe yazılı 6 sayfa "ceza kararnamesi" ibareli belge, 2 tabanca, 4 ÅŸarjör ve çok sayıda mermi, cep telefonu ve esrar ele geçirildi.
 
Emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan R.F. ile birlikte yaÅŸadığı B.A'nın aralarında olduÄŸu 11 ÅŸüpheli tutuklandı, diÄŸerleri ise serbest bırakıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.