Sosyal Medya

Güncel

MHP'den istifa eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz yeniden aday

MHP'den istifa eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yerel seçimlerde yeniden aday olacağını bildirdi. Kocamaz isim vermeden, "Halkı bir kenara iterek, halka sormadan, halka rağmen siyaset yapmaya çalıştığınızda halk da tavrını koyuyor ve girdiğiniz seçim hüsranla sonuçlanabiliyor." diye konuştu.



Belediyeden yapılan açıklamaya göre, “Mersin’e yapacak daha çok iÅŸimiz var” sloganıyla ilçelerde yapılan hizmet ve temel atma törenleri programı kapsamında Mut ilçesinde yapımı tamamlanan projeler için tören düzenlendi.
 
BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Burhanettin Kocamaz, törendeki konuÅŸmasında, kente büyük hizmetler yaptıklarını belirtti.
 
Mersin ve Tarsus ilçesinde uzun yıllar belediye baÅŸkanlığı görevi yaptığını kaydeden Kocamaz, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde vatandaÅŸların oyuna talip olduÄŸunu dile getirdi.
 
"HALK DA TAVRINI KOYUYOR"
 
Kocamaz, MHP’den bir süre önce istifa ettiÄŸini anımsatarak, “Mersin kontenjan istemiyor demiÅŸtik. Mersin iyi bir araÅŸtırmayla adaylarının Mersin’den olmasını talep ediyor demiÅŸtik. Ama halkı bir kenara iterek, halka sormadan, halka raÄŸmen siyaset yapmaya çalıştığınızda halk da tavrını koyuyor ve girdiÄŸiniz seçim hüsranla sonuçlanabiliyor.” ifadesini kullandı.
 
Yerel seçimlerde tekrar aday olacağını açıklayan Kocamaz, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
“Mersin’in her tarafında insanlar bize yapılan bu uygulamanın bir haksızlık olduÄŸunu ifade ediyor. Hangi siyasi partiden olursa olsun bizimle yol yürüyeceÄŸini ve mutlaka bir ÅŸekilde aday olmak mecburiyetinde olduÄŸumuzu ifade ediyor. Elbette büyük mücadeleler içerisinden geçmiÅŸ, hatta ÅŸu an kurÅŸunlardan, bombalardan kurtulduÄŸu için uzatmaları oynayan bir kardeÅŸiniz olarak böyle bir haksızlığı, vefasızlığı hak etmediÄŸimizi düÅŸünüyoruz. Bizimle yola çıkan arkadaÅŸlarımızı öksüz bırakmamak ve onların ısrarlarının sonucunda yeniden aday olarak Mersin’e hizmet startını verdiÄŸimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Aslında yapılan bu hareket sadece bana deÄŸil 1994’ten bu yana bizimle yol yürüyen, bize güvenen ve Mersin’i birlikte yönetelim, birlikte büyütelim anlayışıyla yola çıktığımız tüm Mersinlilere yapılmış bir harekettir. Dolayısıyla ben bütün Mersinli hemÅŸehrilerimi, Mersin tarihinde ilk defa bir yürük çocuÄŸunun Mersin
BüyükÅŸehir Belediyesi’nde yönetime gelmesine rahatsız olanlara karşı birlik ve beraberliÄŸe davet ediyorum.”
 
Kocamaz, MHP’den yeniden aday gösterilmemiÅŸ, 20 Kasım 2018’de düzenlediÄŸi basın toplantısında da partisinden istifa ettiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.