Sosyal Medya

Güncel

Habertürk yazarı CHP'nin kesinleşen adaylarını duyurdu: İsim isim yazdı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin çok sayıda belediye başkan adayını 6 Aralık'ta açıklaması bekleniyor. Habertürk yazarı Esra Boğazlıyan, kesinleşen adayları duyurdu.



31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken partilerin adayları çok konuÅŸuluyor, çok merak ediliyor. AK Parti, geçen hafta aralarında Ankara ve Ä°zmir de olmak üzere 60 ilin belediye baÅŸkan adayını açıkladı. AK Parti’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki olurken Ä°zmir adayı da Nihat Zeybekçi oldu. Ä°stanbul adayının da büyük ihtimalle Binali Yıldırım olacağı konuÅŸuluyor. Önümüzdeki günlerde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı ve Ä°stanbul ilçe belediye baÅŸkanlarını açıklaması bekleniyor.

Peki CHP’de durum ne? Cumhuriyet Halk Partisi, bazı baÅŸkan adaylarını açıklasa da önemli büyükÅŸehirlerle ilgili henüz bir açıklama yok. Kulislere yansıyan bilgilere göre; Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı hariç çok sayıda ilin adayı 6 Aralık’ta Kemal KılıçdaroÄŸlu tarafından açıklanacak. Peki o adaylar kimler?

Ä°ÅŸte kulislere göre netleÅŸen CHP adayları…

Adana

Zeydan Karalar

Seyhan Belediye Başkanı

Antalya

Muhittin Böcek

Konyaaltı Belediye Başkanı

Bursa

Mustafa Bozbey

Nilüfer Belediye BaÅŸkanı

Çanakkale

Ülgür Gökhan

Çanakkale Belediye BaÅŸkanı

Hatay

Lütfü SavaÅŸ

Hatay BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı

MuÄŸla

Osman Gürün

MuÄŸla BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı/Oral Karakaya

TekirdaÄŸ

Åžafak BaÅŸa

Eski TESKÄ° (TekirdaÄŸ Su ve Kanalizasyon Ä°daresi) Genel Müdürü

Ä°STANBUL, ANKARA, Ä°ZMÄ°R...

CHP’nin Ä°stanbul adayı netleÅŸmemekle birlikte Muharrem Ä°nce, Gürsel Tekin ve Beylikdüzü Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu arasında bir tercih yapılacak gibi görünüyor. Genel Merkez’in Ä°mamoÄŸlu’na daha yakın olduÄŸu kulislere yansıyan bir bilgi.

Ankara için Ä°yi Parti’yle görüÅŸmeler devam ediyor. Mansur YavaÅŸ’ın CHP’nin Ankara adayı olması isteniyor.

Gelelim Ä°zmir’e… Seferihisar Belediye BaÅŸkanı Tunç Soyer’le birlikte Tuncay Özkan’ın da adı Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı olarak geçiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.