Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'nin 'lale' figürlü tanıtım logosu değişiyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni tanıtım stratejisi çalışmaları kapsamında 'Turkey Home' kampanyası etrafında şekillenen sloganı ve yaklaşık 18 yıldır kullanılan 'lale' figürlü Türkiye logosunu değiştirmek için 2019 yılı ocak ayında reklam ihalesine çıkacak. Şartnameye göre ihaleye son 2 yılda ortalama cirosu en az 2.5 milyon dolar olan firmalar katılabilecek.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un talimatıyla Türkiye'nin yeni tanıtım stratejisini hazırlamak üzere baÅŸlatılan çalışmalarda bir süre önce önemli bir adım atıldı.

Yeni bir tanıtım logosu ve sloganla "Türkiye" markasını oluÅŸturmak üzere harekete geçen Bakanlık, 2019 yılı için çıktığı "yurt dışı reklam ihalesi" duyurusunda bu unsura da yer verdi.

Tanıtma Genel MüdürlüÄŸü öncülüÄŸünde hazırlanan ÅŸartnamede, "Türkiye'nin yeni marka kimliÄŸinin ve konumlandırma stratejisinin oluÅŸturulması" amacıyla ihaleye çıkıldığı belirtildi.

Almanya'nın baÅŸkenti Berlin'de, 8 Ocak 2019 Salı günü baÅŸlatılacak ihale ile, "Turkey Home" kampanyası etrafında ÅŸekillenen slogan ve 2001'den bu yana kullanılan "lale" figürlü Türkiye logosu deÄŸiÅŸtirilecek.


GLOBAL BÄ°R TANITIM KAMPANYASI GELÄ°ÅžTÄ°RÄ°LECEK

Åžartnameye göre firmalardan, yeni marka stratejisinin geliÅŸtirilmesi, marka kimliÄŸinin oluÅŸturulması, televizyon, radyo, yazılı basın, sinema ve açık hava gibi çeÅŸitli mecralara adapte edilebilecek yaratıcı çalışmalarla 4 reklam filmi senaryosu hazırlanması ile 2019 için yurt dışı reklam kampanyasının yürütülmesi isteniyor.

2243623_7a5067643ecd38f7eae389be8cde01a3

Ayrıca baÅŸvuru sahiplerinden, açık hava, yazılı basın, TV, radyo gibi geleneksel mecraların yanı sıra dijital ve yenilikçi alanlarda uygulanabilecek yaratıcı çalışmaları kapsayan "global" bir kampanya geliÅŸtirmeleri bekleniyor.

GeliÅŸtirilecek Türkiye "marka stratejisi" ve "marka kimliÄŸinin" ülkenin imaj bütünlüÄŸünü saÄŸlayacak ve Türkiye algısını güçlendirecek entegre bir kampanya önerisiyle sunulması gerektiÄŸi vurgulandı.

Kampanyada, Türkiye'yi rakip ülkelerden farklı ve ayrıcalıklı kılan öÄŸelerin ön plana çıkarılması, özgün bir fikir ve çözüm önerisinin getirilmesi gerektiÄŸi belirtildi.


Türkiye bir turizm destinasyonu olarak tanıtılırken, Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının yanı sıra turizm gelirlerinin de artırılması amacına uygun nitelikli ziyaretçiye ulaÅŸacak iletiÅŸim stratejisi ve araçlarının geliÅŸtirileceÄŸi kaydedildi.

Yıl boyu yürütülmesi ve 360 derece uygulanabilir fikir önerilerinin sunulması istenen kampanya kapsamında, farklı hedef kitlelere yönelik farklı turizm ürünlerini içeren alt kampanyaların geliÅŸtirilmesi de gerekecek.

REKLAM FÄ°LMLERÄ°NDE KÜLTÜR TURÄ°ZMÄ° VE MÜZE VURGUSU

Bu çerçevede hazırlanacak 4 reklam filmi, "Türkiye deniz-kum-güneÅŸ", "Türkiye kültür turizmi", "Türkiye'deki müzelerin tanıtımı" ile "turizme iliÅŸkin bilinçlendirme"ye yönelik senaryolardan oluÅŸacak.

Kampanya kapsamında TV, radyo, yazılı basın, dijital, sinema, ambient ve açık hava gibi yaygın mecralarda kreatif konsept oluÅŸturma ve geliÅŸtirme hizmetiyle bunların hedef pazarlarda konuÅŸulan dillere çevirisi, Bakanlıkça katılım saÄŸlanacak uluslararası turizm fuarı stantlarında kullanılacak görsellerin uyarlanması, Bakanlık ve Türkiye markası ile ilgili dijital platformlardaki çerçeve tasarım çalışmalarının yapılacağı da aktarıldı.

Ä°HALEYE KATILACAKLARA 2.5 MÄ°LYON DOLAR CÄ°RO ÅžARTI

Åžartnamede, ihaleye yurt dışında ve içinde yerleÅŸik isteklilerin baÅŸvurabileceÄŸi kaydedildi. BaÅŸvuru koÅŸulları arasında, isteklinin en az 10 yıl reklam sektöründe faaliyet göstermesi, kampanyanın global çapta yürütülecek olması nedeniyle isteklinin yurt dışı merkezli bir ÅŸirket olması halinde Ä°stanbul'da bir temsilciliÄŸinin bulunması ve bu temsilciliÄŸin en az 3 yıldır Ä°stanbul'da faaliyet göstermesi gibi ÅŸartlar da sıralandı.

Başvuruda bulunacakların son 2 yıla ait ortalama yıllık cirosunun en az 2,5 milyon dolar olmasının gerektiği belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.