Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan 'Prens Bin Selman' açıklaması

Arjantin'deki G-20 Liderler Zirvesi hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayeti ve Suudi yönetiminin konuyla ilgili tavrı hakkında çarpıcı mesajlar verdi.



Arjantin'deki G-20 Liderler Zirvesi hakkında bir basın toplantısı düzenleyen CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Cemal Kaşıkçı cinayeti ve Suudi yönetiminin konuyla ilgili tavrı hakkında çarpıcı mesajlar verdi.

ErdoÄŸan Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ÅŸu ifadeleri kullandı:

Cemal Kaşıkçı cinayeti dünya gündeminde önemli bir yer tuttu. Hadiseden haberdar olduÄŸumuz andan itibaren, Kaşıkçı cinayetini aydınlatmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik.

Suudi yönetimi tarafından önce inkar edilen, ardından çarpıtılmaya çalışılan ve nihayetinde kabullenilen bu cinayet, Türkiye'nin kararlı tavrı sayesinde açığa çıkmıştır.

Kaşıkçı cinayeti bizim için alçak bir cinayettir ve öyle kalacaktır. Biz bu meseleye siyasi bir mesele olarak yaklaÅŸmadık.

Bu vahÅŸi cinayetin emrini vereninden, uygulayanına kadar tüm sorumluları ortaya çıkartılmadan ne Ä°slam dünyasının ne de dünya kamuoyunun tatmin olması mümkün deÄŸildir.

Adli ve idari makamlarımızın, Suudi Arabistan'dan cinayet soruÅŸturması konusunda gerekli desteÄŸi göremediÄŸini üzüntüyle belirtmek isterim.

VELÄ°AHT PRENS'Ä°N Ä°NANAMADIÄžIM BÄ°R CEVABI OLDU

Veliaht Prens'in "suç sabit olmadıkça kimseyi suçlayamayız" yaklaşımını kabullenmek mümkün deÄŸildir.

G-20'de liderler zirvesinde Kanada BaÅŸbakanı konuyu açtı. Veliaht Prensin buna inanamadığım bir cevabı oldu. Ä°nanılmaz ÅŸekilde dediÄŸim konu ÅŸu; suç sabit olmadıktan sonra kalkıp da Suudi Arabistan'ı suçlamak olmaz anlamına bir ifade kullandı. Tabii bu dediÄŸi hukuk dilinde bir geçerliliÄŸi var ama biz zaten adeta suçun sabit olduÄŸu delillerini söylerken, yetkililerin ifadeleri var. Hukuk dilinde bunun bir geçerliliÄŸi var ama biz bu suçun sabit olduÄŸuna dair delilleri söylerken, kendi yetkilileri de bunun planlı bir operasyonu olduÄŸunu söylüyor.

YALANLARI ORTAYA ÇIKTI

Yetkililerin Cemal Kaşıkçı'nın baÅŸkonsolosluktan çıkıp gittiÄŸini söylemelerine raÄŸmen, dışarıda niÅŸanlısı var. Kaşıkçı konsolosluk binasını terk ettiyse niÅŸanlısının yanına niye gelmesin? Onu niye alıp da oradan ayrılmasın. Bütün bunlar kendilerinin tezatlarıdır ve kendi yalanları olarak ortaya çıkmıştır.

BÄ°ZE GELEN BAÅžSAVCILARI ELÄ°NDEKÄ° BELGELERÄ° BÄ°ZÄ°MLE PAYLAÅžMADI

Veliaht Prens "ben baÅŸsavcımı size gönderebilir miyim" dediÄŸinde, "buyurun gönderin" dedim. Geldi incelemelerini yaptı. Ancak Suudi Arabistan'dan gelen baÅŸsavcı, elindeki bilgi ve belgeleri bizimle paylaÅŸmadı. Sadece bizden belge istediler. Biz kendileriyle paylaÅŸtık.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.