Sosyal Medya

Güncel

İttifakta 'WhatsApp' olayı: MHP'li başkan gruba eklenince açığa çıktı

AK Parti Düzce İl Başkanlığı Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Gönül Yeşilyurt, WhatsApp'ta bir grup oluşturarak, AK Parti Çilimli İlçe Başkanlığı üyesi kişilerin, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz hakkında sosyal medyada olumsuz yorumlar yapmasını istedi. Yeşilyurt, gruba yanlışlıkla MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu'nu ekleyince durum ortaya çıktı. Yeşilyurt'un Disiplin Kuruluna sevk edileceği belirtildi.



AK Parti Düzce Ä°l BaÅŸkanlığı Mali Ä°ÅŸlerden Sorumlu Ä°l BaÅŸkan Yardımcısı Gönül YeÅŸilyurt, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde partisinin ilçe teÅŸkilatları arasında WhatsApp sohbet programı üzerinden konuÅŸma grupları kurdu. YeÅŸilyurt, iddiaya göre, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz'ın paylaşılan fotoÄŸraf, haber ve durumları altına negatif yorumlar yapılarak algı oluÅŸturulmasını istedi. Gönül YeÅŸilyurt ayrıca parti üyelerinden yaptıkları yorumları fotoÄŸraflayarak kendisine göndermelerini de bildirdi. Ancak, YeÅŸilyurt, 'AK Çilimli Sosyal Medya' grubuna yanlışlıkla MHP Ä°l BaÅŸkanı Ä°lhami CaboÄŸlu'nu ekleyince, Ümit Yılmaz hakkında negatif yorum yapın talimatı ortaya çıktı. Gönül YeÅŸilyurt, "Ä°lhami kardeÅŸim sizlerin de yorumlarını merak ediyorum" yazınca Ä°lhami CaboÄŸlu'nun grupta olduÄŸu anlaşıldı.

"BU ETİK BİR HAREKET DEĞİL"

Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Ä°l BaÅŸkanı Ä°lhami CaboÄŸlu, yaÅŸananların siyasi etiÄŸe yakışmadığını ifade ederek, "Bizim AK Parti ile daha önce yaptığımız bir kermes etkinliÄŸi vardı. Ben o zaman TeÅŸkilatlardan Sorumlu Ä°l BaÅŸkan Yardımcısıydım, numaralarımız istenmiÅŸti ve numaralarımızı verdik. Sanırım orada baÅŸka bir Ä°lhami ile karıştırıldı ki bizi gruba üye yapmışlar. Bu sabah itibarıyla sosyal medyada durum ayyuka çıkmış. Bu doÄŸru mudur? DoÄŸru olan ÅŸeye yanlış demek doÄŸru olmaz. Bu doÄŸrudur. Ama bu etik bir hareket deÄŸil. Çünkü bizler Düzce sevdalısı, vatan sevdalısı insanlarız. Milletvekilimizin yaptıklarının tamamını negatif yöne çevirmek etik deÄŸil. Üstelik burada Cumhur Ä°ttifakı'nda bulunan iki siyasi partiyiz. Bunlar doÄŸru deÄŸil, etik olmadı" dedi.

DÄ°SÄ°PLÄ°N KURULUNA SEVK EDÄ°LECEK

AK Parti Düzce Ä°l BaÅŸkanı Hikmet Keskin ise Gönül YeÅŸilyurt'un Disiplin Kuruluna sevk edileceÄŸini, konunun görüÅŸüleceÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.