Sosyal Medya

Eski ABD Başkanı George H. W. Bush öldü

Eski ABD Başkanı George H. W. Bush'un 94 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi.



ABD'nin 43. BaÅŸkanı olan George W. Bush'un babası olan ve 1989 - 1993 yıllarında kendisi de ABD baÅŸkanlığı yapmış olan George H. W. Bush, geçtiÄŸimiz yıl eÅŸi Barbara Bush'u kaybetmiÅŸti.

GEORGE H.W. BUSH KÄ°MDÄ°R?

George Herbert Walker Bush, (d. 12 Haziran 1924) Amerika Birleşik Devletleri'nin 41. başkanı. Amerika Birleşik Devletleri'nin 43. başkanı George W. Bush'un babasıdır.

george bush

1924 yılında doÄŸan George H. W. Bush'un babası da Amerika BirleÅŸik Devletleri Senatosu'nda senatör olarak görev yapmıştır. Siyasi yaÅŸamına 1967 yılında ABD Temsilciler Meclisi Teksas üyesi olarak baÅŸladı. 1971 yılında Amerika BirleÅŸik Devletleri'nin BirleÅŸmiÅŸ Milletler Elçisi olarak görev yaptı. 1976 yılında CIA'nın genel müdürü oldu. 1981 yılında da BaÅŸkan Ronald Reagan'ın yanında BaÅŸkan Yardımcısı seçildi. 1988 yılındaki genel seçimlere Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olarak katıldı. Demokrat Parti'nin adayı Yunan asıllı Michael Dukakis'i yenerek Amerika BirleÅŸik Devletleri'ne baÅŸkan seçildi. 4 yıl süreyle baÅŸkanlık yaptıktan sonra 1992 seçimlerinde Demokrat Partinin adayı Bill Clinton'a karşı seçimi kaybederek siyasi yaÅŸamına nokta koydu.

George H. W. Bush'un baÅŸkanlık döneminin en önemli olayı 1990 yılında Saddam Hüseyin'in Kuveyt'i iÅŸgal etmesi ve buna karşılık olarak George H. W. Bush'un birçok Avrupa ve OrtadoÄŸu ülkesinden aldığı destekle Kuveyt'e müdahale ederek Irak ordusunu zorla Kuveyt'ten çıkartmasıdır. 1990-1991 Körfez Savaşı diye bilinen bu savaÅŸtan sonra 12 yıl süreyle Irak'a ambargo uygulanmış ve Irak'ın kuzey bölgesindeki hava sahanlığında Irak'a ait uçakların uçması kısıtlanmıştır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.