Sosyal Medya

Güncel

Mısır ile İtalya arasında 'cinayet' krizi büyüyor

Mısır Meclisi, iki yıl önce öldürülen öğrenci nedeniyle İtalya'nın diplomatik ilişkileri kesme kararı almasına tepki gösterdi



Mısır meclisi, Ä°talyan öÄŸrenci Giulio Regeni'nin iki yıl önce öldürülmesi soruÅŸturması kapsamında, "Ä°talyan parlamentosunun diplomatik iliÅŸkileri kesme" açıklamasını ön yargılı ÅŸeklinde niteledi.

Mısır meclisinden yapılan yazılı açıklamada, "Ä°talyan parlamentosunun, meclisimizle diplomatik iliÅŸkileri askıya alma kararı, ön yargılı ve ÅŸaşırtıcıdır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Ä°talya meclisinin "cinayet soruÅŸturmasının sonuçlarının önüne geçmeye çalıştığı" iddia edilerek, Mısır meclisinin, "hukukun üstünlüÄŸüne ve soruÅŸturma makamlarının çalışmalarını etkilememe ilkelerine baÄŸlı olduÄŸu, tek taraflı eylemlerin iki ülkenin de çıkarlarına, hakikati ortaya çıkarmaya veya adalete ulaÅŸma çabalarına hizmet etmediÄŸi" vurgulandı.

Roma Savcılığı, dün Ä°talyan polisi ve jandarması ile Mısır resmi makamları arasında yürütülen çalışmalar sonrasında Regeni'nin öldürülmesi olayıyla baÄŸlantılı olabilecekleri iddiasıyla 7 Mısır gizli servis elemanının soruÅŸturulacağını duyurmuÅŸtu.

Konuya iliÅŸkin gazetecilere açıklama yapan Ä°talya Meclis BaÅŸkanı Roberto Fico da "Gerçek bir soruÅŸturma ve yargılama olmadığı sürece Ä°talyan meclisi, Mısır parlamentosuyla arasındaki tüm diplomatik iliÅŸkileri durduracaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Mısır'da üniversite araÅŸtırması için bulunan ve 25 Ocak devriminin yıl dönümüne denk gelen 25 Ocak 2016 tarihinde kaybolan 28 yaşındaki Regeni'nin cesedi 3 Åžubat'ta Kahire-Ä°skenderiye çöl yolu üzerinde bir çukurda, iÅŸkence görmüÅŸ halde bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.