Sosyal Medya

Güncel

Kerkük'teki Kayseri Çarşısı yangını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, 26 Kasım'da yanarak kullanılamaz hale gelen Kerkük Kayseri Çarşısı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde olduğunu belirtti.



Büyükelçi Yıldız, yangın sonucu kullanılamaz hale gelen Osmanlı mirasını ziyareti sırasında kendisine eÅŸlik eden Irak Türkmen Cephesi (ITC) BaÅŸkanı ErÅŸet Salihi ile çarşı esnafıyla görüÅŸerek dertlerini dinledi.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yıldız, ziyaretinin sadece manevi olmadığını gerekli yardımları da sunacaklarını, esnaf ve halkı üzen böylesi bir olaydan son derece etkilendiÄŸini dile getirdi.

Yangının meydana geldiÄŸi ilk andan itibaren konunun, Türkiye'nin en üst düzeyinin gündemine taşındığını dile getiren Yıldız, "Konu, Türkiye'nin en üst düzeyi olan CumhurbaÅŸkanımızın gündeminde olmuÅŸtur. CumhurbaÅŸkanımızın yaklaşımı; elimizden ne geliyorsa yapalım ÅŸeklindedir." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Yıldız, "Osmanlı dokusu, kültür ve tarihiyle, çarşı bizi buraya baÄŸlıyor. Türkiye olarak, buradaki insanlarımızın huzuru bizim önceliÄŸimizdir. Bu huzur için elimizden geleni yapacağız." diye konuÅŸtu.

Çarşının tüm Kerkük halkının kimliÄŸini temsil ettiÄŸini vurgulayan Yıldız, Kerkük'ün "küçük Irak" ÅŸeklinde tanımlanmasını hatırlatarak, Osmanlı mirası çarşının da Türkmen, Arap, Kürt ve Süryanilerden oluÅŸan esnafıyla adeta "küçük Kerkük'ü" simgelediÄŸini kaydetti.

Türkmenlerin yoÄŸunlukta yaÅŸadığı Irak'ın Kerkük kent merkezinde bulunan ve Osmanlı döneminde inÅŸa edilen tarihi Kayseri Çarşısı'nda 26 Kasım'da henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı. Yangın nedeniyle çarşıda bulunan çok sayıda iÅŸ yeri kullanılamaz hale gelmiÅŸ, 67 kuyumcu dükkanındaki yaklaşık 1 milyar dolar deÄŸerindeki altın da erimiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.