Sosyal Medya

Özlem Atan Tarlacı Polisler hakkında suç duyurusunda bulundu

İstanbul Balat'taki trafik kontrolü sırasında sinir krizi geçirip çığlık attığı görüntülerle gündeme gelmişti. Görüntülerdeki öğretim görevlisi Özlem Atan Tarlacı, yazılı bir açıklama yaptı. 25 yıllık başarılı bir eğitim hayatı geçirdiğini vurgulayan Tarlacı, o gün de görev yaptığı kurumda önemli bir toplantıya yetişmeye çalıştığını belirtti.



Tarlacı, rutin evrak kontrolünde kendisinden istenen tüm belgeleri eksiksiz teslim ettiÄŸini kaydetti. "Ancak 20 yıldır kullandığım ehliyetimde bant takarak onardığım kırılmadan dolayı ÅŸüpheli ya da sahte olabileceÄŸi bu nedenle sistemden sorgulama yapılması gerektiÄŸi gerekçesiyle bekletmeye alındım" dedi.

Ä°ÅŸlemler uzayınca polislere toplantıya yetiÅŸmek zorunda olduÄŸunu nazik bir dille ifade ettiÄŸini, bu esnada bir polis memuru tarafından cep telefonu ile görüntülerinin izinsiz olarak kaydedildiÄŸini vurguladı.

'UYARIMA RAÄžMEN KAYIT ALTINA ALINDIM'

Çığlık attığı görüntülerle ilgili de ÅŸu ifadeleri kullandı.

"Bu duruma itiraz ettiÄŸimde sert ve nezaketsiz bir dille karşılık verilerek beklemeye devam etmem konusunda uyarıldım. Bu durum tüm yaÅŸantım boyunca insana saygı ve nezaketi her zaman ön plana alan hassas, duyarlı, sakin ve uyumlu bir kiÅŸilik yapısına sahip olmama ve çevremde her zaman böyle anılmama raÄŸmen ömrümde ilk kez sinir krizi geçirmeme neden olmuÅŸtur. GeçirdiÄŸim sinir krizi görüntüleri polis memuru tarafından tüm karşı uyarılarıma raÄŸmen cep telefonu yüzüme yansıtılarak kayıt altına alınmaya devam edilmiÅŸtir."

Görüntülerin kanuna ve insan haklarına aykırı aykırı ÅŸekilde olaydan 1 ay sonra trafik polisi tarafından kasıtlı olarak servis edildiÄŸini savunan Tarlacı, konu hakkında suç duyurusunda bulunduÄŸunu açıkladı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.