Sosyal Medya

Güncel

Başbakan May: G20 zirvesinde Suudi Veliaht Prens'le görüşeğim

İngiltere Başbakanı Theresa May, 'Vereceğim mesaj çok net. Bu, Cemal Kaşıkçı ve Yemen konularında sürekli verdiğimiz mesaj olacak.' dedi.



Ä°ngiltere BaÅŸbakanı Theresa May, G20 Zirvesi sırasında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüÅŸeceÄŸini belirterek, karşı tarafa Cemal Kaşıkçı cinayeti ve Yemen konularında "çok açık mesaj" vereceÄŸini söyledi.

G20 Zirvesi için Arjantin'e giden May, uçakta beraberindeki gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Zirve sırasında Suudi Prens Muhammed bin Selman ile görüÅŸeceÄŸini belirten May, "VereceÄŸim mesaj çok net olacak. Bu, Cemal Kaşıkçı ve Yemen konularında sürekli verdiÄŸimiz mesaj olacak." dedi.

“SORUMLULARDAN HESAP SORULMASINI BEKLÄ°YORUZ”

May, bu konuda yürütülen soruÅŸturmaya iÅŸaret ederek "Açıktır ki Kaşıkçı olayına iliÅŸkin olarak bütünüyle saydam bir soruÅŸturma ile sorumlulardan hesap sorulmasını bekliyoruz." diye konuÅŸtu.

Ä°ngiltere BaÅŸbakanı, Yemen konusunda da bu ülkedeki insani durumdan duydukları kaygıyı ifade ederek, uzun vadeli bir çözüm istediklerini söyledi.

Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanlığı, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸunda öldürülmesine iliÅŸkin "AB üyesi ortaklarımız ile böyle vahÅŸi insan hakları ihlallerine yönelik küresel bir yaptırım rejimi olanağını araÅŸtırıyoruz." açıklamasını yapmıştı.

DışiÅŸleri Bakanı Jeremy Hunt da geçen hafta Suudi Arabistan'a giderek Prens Muhammed bin Selman ve Kral Selman bin Abdülaziz ile görüÅŸmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.