Sosyal Medya

Güncel

YÖK'ten üniversitelere yetki devri

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), asgari kadro ve bunun iki katına kadar kadro kullanma yetkisini üniversitelere devretti.



AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, YÖK bazı yetkilerinin üniversitelere devredilmesi uygulamasına bir yenisini daha ekledi. YÖK Yürütme Kurulu'nda alınan karar gereÄŸi üniversitelerdeki asgari kadro aktarımı artık YÖK'ün onayına ihtiyaç duyulmaksızın üniversite yönetim kurulunun kararıyla gerçekleÅŸtirilebilecek.

YÖK'ün bu kararının yükseköÄŸretim tarihindeki en büyük yetki devri olduÄŸu bildirildi.

Asgari kadro sayısının iki katına kadar kadro kullanma yetkisi ise üniversitelerin alt bileÅŸenlerinin uygun görüÅŸlerinin alınması kaydıyla yine üniversite yönetimlerine devredildi.

Bu kapsamda, üniversitelerin asgari kadrolarının iki katına kadar, bölgesel kalkınma odaklı üniversitelerin ihtisas alanları ile doÄŸrudan ilgili birimler için üç katına kadar, araÅŸtırma üniversitelerinin ise dört katına kadar olan kadro aktarım yetkisi üniversite yönetim kurulu kararıyla YÖK onayına ihtiyaç duyulmadan doÄŸrudan üniversiteler tarafından gerçekleÅŸtirilecek.

YÖK SADECE NORM DIÅžI KADRO Ä°HTÄ°YAÇLARINI DEÄžERLENDÄ°RECEK

Üniversitelerin sadece norm dışı kadro ihtiyaçları olması halinde bu talepleri deÄŸerlendirecek olan YÖK, ayrıca üniversitelere, bu yetkiyi kullanırken
ilgili anabilim dalı, ana sanat dalı, bölüm baÅŸkanları ve birim kurulları ile birlikte mevzuata ve akademik teamüllere uygun tarzda hareket etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Söz konusu karar, 31 Aralık 2019'a kadar geçerli olacak. YÖK bir senelik müddet sonunda yönetiÅŸim, liyakat, ehliyet ve kamu yararı bakımından üniversitelerin kadro kullanımlarını kamuya açık bir ÅŸekilde deÄŸerlendirerek, bu süreleri üniversite bazında tekrar uzatacak.

YÖK yetkilileri, bu yetki devri ile yükseköÄŸretim kurumlarında üniversite kültürünün oluÅŸmasını amaçladıklarını ifade ettiler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.