Sosyal Medya

Güncel

İsrail Kudüs’te Filistin'le güvenlik koordinasyonunu sonlandırdı

Karar, Filistin asıllı ABD vatandaşı İsam Akl’ı tutuklayan Filistin yönetimine baskı yaparak serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla alındı



Ä°srail’in, Filistin Yönetimi ile iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs ve banliyölerinde güvenlik koordinasyonunu sonlandırdığı bildirildi.

Ä°srail Kamu Yayın KuruluÅŸunun (KAN) haberine göre, Binyamin Netanyahu Hükümeti’nin Filistin asıllı ABD vatandaşı Ä°sam Akl’ı tutuklayan Filistin yönetimine baskı yaparak serbest bırakılmasını saÄŸlamak amacıyla Filistin yönetimiyle Kudüs’te güvenlik koordinasyonunu sonlandırdığı belirtildi.

Haberde, Tel Aviv yönetiminin, ABD vatandaşı Akl’ın serbest bırakılması için daha farklı yollara baÅŸvuracağı vurgulandı ancak muhtemel adımların mahiyetine iliÅŸkin bilgiye yer verilmedi.

Ä°srail’in aldığı bu kararla Filistin yönetimine baÄŸlı güvenlik güçleri, iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs ve banliyölerinde ÅŸüphelileri gözaltına alamayacak veya operasyon düzenleyemeyecek.

Söz konusu geliÅŸme ile alakalı Ä°srail veya Filistin makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Filistin güvenlik güçleri yaklaşık iki ay önce iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs’te Filistinlilere ait mülkleri Yahudilere sattığı gerekçesiyle Filistin asıllı ABD vatandaşı Ä°sam Akl’ı gözaltına almıştı.

Bunun üzerine Ä°srail polisi, iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs’te düzenlediÄŸi operasyonla baÅŸta Filistin yönetimine baÄŸlı Kudüs Valisi Adnan Gays olmak üzere Fetih hareketi mensubu onlarca Filistinliyi gözaltına almıştı.

Dün adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Filistinli yetkiliye göre, Filistin Devlet BaÅŸkanı Abbas baÅŸta olmak üzere, Filistin Ä°stihbarat BaÅŸkanı Macid Ferec ve Fetih Hareketi Merkez Konsey Üyesi Hüseyin eÅŸ-Åžeyh’in de ABD’li tutuklunun serbest bırakılması için ABD tarafından çok ağır baskı ve tehditlere maruz kaldığı belirtilmiÅŸti.

ABD’nin Ä°srail Büyükelçisi David Friedman da önceki gün sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerindeki hesabından yaptığı açıklamada, Filistin asıllı ABD vatandaşı Ä°sam Akl’ın iki aydan bu yana Filistin’de gözaltında bulunduÄŸunu kaydetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.