Sosyal Medya

Güncel

Ä°ddia tam 150 milyar dolar: Deutsche Bank'a 'Panama Belgeleri' darbesi

Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank’ın Frankfurt merkezinde Frankfurt savcılığı tarafından kara para aklama soruşturmasına yönelik arama yapıldığı bildirildi. Banka arama yapıldığını teyit ederek, soruşturmanın Panama Kağıtları ile ilgili olduğu bildirildi.



Frankfurt BaÅŸsavcılığı tarafından yapılan açıklamada federal polis yetkilileri ile birlikte kara para aklama soruÅŸturmasına yönelik bankanın Frankfurt merkezinde arama gerçekleÅŸtiriliyor.
 
 Alman medyasına göre ise vergi müfettiÅŸlerinin de yer aldığı yaklaşık 170 kiÅŸilik ekip sabah altıdan beri bankanın merkezinde arama yapıyor.
 
150 MÄ°LYAR DOLAR TUTARINDA
 
Aramanın, Danimarkalı Danske Bank’ın 150 milyar dolar tutarında kara para aklama iÅŸleminde bazı Avrupalı bankaların yardımcı olduÄŸu iddiasından sonra gelmesi dikkat çekti.
 
ARAMA TEYÄ°T EDÄ°LDÄ°
 
Bankadan yapılan açıklamada, Alman polisinin Deutsche Bank’ın Almanya'daki 6 ofisinde aramada bulunduÄŸu teyit edildi.
 
Alman savcılarının yürüttüÄŸü soruÅŸturmanın “Panama Kağıtları ile ilgili” olduÄŸu belirtilen açıklamada, daha sonra ayrıntılı bilgilendirmelerde bulunulacağı, yetkililerle iÅŸ birliÄŸi içerisinde bulunulduÄŸu bildirildi.
 
Bankanın iki çalışanının, banka müÅŸterilerinin kara para aklama amacıyla offshore hesap açmasında yardımcı olduÄŸu ÅŸüphesiyle de soruÅŸturulduÄŸu belirtiliyor. SoruÅŸturma kapsamında Deutsche Bank'ın müÅŸterilerinin "vergi cennetlerinde" ÅŸirketler kurmasına yardımcı olunup olunmadığı inceleniyor.
 
PANAMA BELGELERÄ°
 
Uluslararası AraÅŸtırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ), 2016’da Panama'da kayıtlı bir hukuk firmasının 40 yılı aÅŸkın süredir tuttuÄŸu kayıt ve belgelere ulaÅŸarak basın kuruluÅŸlarıyla paylaÅŸmıştı.
 
Bugüne kadar en büyük belge sızıntısı kabul edilen olaya “Panama Papers ( Panama Belgeleri)” adı verildi.
 
Belgelerde, aralarında devlet baÅŸkanları ve politikacıların da bulunduÄŸu çok sayıda kiÅŸinin, offshore ÅŸirketler üzerinden vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi yasa dışı eylemlerde bulunduÄŸu iddia ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.