Sosyal Medya

TBMM Başkanı Yıldırım, birçok yetkisini devretti

Yıldırım'ın bu kararı 'Yerel seçimlere hazırlık için mi?' sorusunu gündeme getirdi.



Milliyet'in haberine göre, TBMM BaÅŸkanı Yıldırım'ın, 26 Kasım 2018'de 'TBMM BaÅŸkanlığı Ä°dare TeÅŸkilatı Ä°mza ve Yetkileri ve Yetki Devri Yönergesi'ni imzalayarak yürürlüÄŸe soktuÄŸu ortaya çıktı. 
 
Yönergenin amacı ve kapsamı 'imza yetkilerinin tam ve etkili olarak kullanılmasına iliÅŸkin usul ve esaslar' ÅŸeklinde anlatıldı. Yıldırım'ın TBMM BaÅŸkanı olmasının ardından TBMM bürokrasisini hızlandırmak istediÄŸi, Meclis BaÅŸkanı'na verilen birçok imza yetkisinin 'yük' oluÅŸturduÄŸu tespitini yaptığı öÄŸrenildi. "Yükü azaltın" diyen Yıldırım, birçok yetkisini TBMM baÅŸkanvekilleri, genel sekreter ve diÄŸer birim sorumlularına aktaracak düzenlemeyi hazırlattı.
 
Kulislerde ise Yıldırım'ın bu tavrının, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye (Ä°BB) BaÅŸkanlığı adaylığının neredeyse kesinleÅŸmesinden kaynaklandığı iddia ediliyor.
 
Adaylığı ile birlikte Ä°stanbul'da seçim çalışmaları ve kampanyası yürütecek olan Yıldırım'ın bu yoÄŸunluÄŸu içinde 31 Mart 2019 seçim tarihine kadar Meclis çalışmalarına yeterince vakit ayıramayacağı, bunun TBMM çalışmalarını olumsuz etkilemesini istemediÄŸi yorumu yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.